hren
 

Natjecanja u Ligi pionira, usprkos velikim vrućinama nastavljaju se prema planu, a kako se utakmice uglavnom igraju u večernjim terminima i pod reflektorima te vrućine ipak se nekako lakše podnose.

U dosadašnjem tijeku natjecanja nekoliko ekipa istaklo se svojom kvalitetom, u prvom planu to su Štrumfovi, čiji su igrači vođeni od strane Matea Delića, produkt Škole nogometa GOŠK-a iz Kaštel Gomilice. Tu je i trogirska ekipu Small boys, predvođeni Branimirom Mlačićem, prvakom zadnje Lige pionira sa ekipom TNT Trogir kada je ujedno bio najbolji strijelac i igrač. Među ozbiljnije ekipe koje svojom kvalitetom pretendiraju na doigravanje spadaju i momci iz ekipe Štafileo koje vodi Josip Čavka dok ne treba otpisati niti Šampione vođene sigurnom rukom Darija Dujilovića te predvođene na terenu malim Filipom Buzovom.
Među favorite lige svakako spada i ekipa Nered koja je sastavljena od provjerenih momaka Valove škole nogometa iza kojih je već nekoliko godina igranja u Ligi pionira, a velika prednost im je i voditelj Josip Sladić za kojeg u malom balunu nema nepoznanica.
Od ostalih, naročito novih ekipa, nešto ozbiljnijiji dojam ostavlja Torcida, koja nakon prva tri kola ima tri pobjede, ali sa zaključcima treba pričekati dok se ne ogledaju s nešto ozbiljnijim protivnicima.
Većina ostalih ekipa veselit će se svakoj pobjedi ili osvojenom bodu kao osvojenom svjetskom prvenstvu. Zato ne treba biti iznenađen visokim pobjedama favorita protiv lošijih ekipa koje će ipak doći na svoje s obzirom da u ligi ima dosta ekipa koje su im kvalitetom slične, pa se u susretima takvih ekipa djeca vesele svakom pogotku, a kamoli ne bodu ili pobjedi.

To je, u neku ruku, i cilj ovakve lige, da se djeca tijekom cijelog ljeta zabavljaju, udalje od kompjutora i mobitela, a teren ispunjen veselom i razigranom djecom samo je potvrda da je Liga pionira ispunjava taj cilj.

Nakon tri kola na listi strijelaca vodi Jakov Đirlić iz Štrumfova sa 14 pogodaka, dok je Marko Vujić iz Nereda, sa sedam pogodaka na drugom mjestu. Šest pogodaka u tri utakmice postigli su Zvonimir Bakmaz iz Osvetnika, Filip Buzov iz Šampiona, Gabrijel Višević iz Štafilea te Branimir Mlačić iz Small boysa.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij