hren
 

IZ JK KAŠTELA
Na natjecanju Europskog kupa za juniorke i juniore u Sarajevu, među 237 natjecatelja iz 25 država, nastupila su, pod vodstvom trenera Boška Rozge, trojica judaša JK Kaštela, Marin Vujić, Petar Grabić i Ivan Rozga, od kojih je plasman ostvario Rozga zauzevši deveto mjesto.

Petar Grabić i Marin Vujić nastupali su u kategoriji do 81 kilogram, a prvi na strunjaču je izašao

Marin Vujić koji u prvoj borbi ne uspijeva savladati belgijskog predstavnika Karela Fouberta te gubi na „ippon“. Foubert ne uspijeva doći do polufinala i osigurati Marinu popravne borbe pa za mladog Kaštelanina natjecanje završava.

Petra Grabića ždrijeb nije pomazio pa mu je prvo kolo dodijelio bosanskohercegovačkog predstavnika Božidara Vučurevića koji iza sebe ima peto mjesto s Europskog prvenstva i dvije medalje sa europskih kupova. Petar se dobro držao cijelu borbu, ali u zadnjoj minuti borbe njegova koncetracija popušta te radi grešku koja ga je koštala pobjede. Božidar je svojim ulaskom u polufinale Petru osigurao popravnu borbu koju Petar nije dobro iskoristio i izgubio na „ippon“ od francuskog predstavnika Tiziea Gnamiena.

U kategoriji do 90 kilograma Ivan Rozga je u prvoj borbi slavio protiv bosanskohercegovačkog predstavnika Karla Šimičića na „ippon“ nakon manje od tri minute borbe. U drugom kolu je bio bolji od Nizozemca Larsa Van der Burga. Nakon duge i naporne borbe koja se odvukla u „golden score“, Ivan je taktički nadmudrio Larsa i natjerao ga na tri kazne koje su mu donijele pobjedu. U trećoj borbi Ivana je dočekao srpski predstavnik Darko Brašnjović koji za sebe ima zavidne rezultate s prijašnjih Europskih kupova i veliko iskustvo. Nakon četiri minute je to iskustvo i presudilo. Poslije dvije minute borbe Ivan pada na „wazzari“ te protivnik to vodstvo čuva do kraja borbe. U popravnoj borbi nasuprot Ivana je stao bugarski predstavnik Georgi Diniev. Ivan se dobro držao do treće minute borbe kada počinje prevladavati umor i Ivan pada na „ippon“ te gubi borbu i na kraju zauzima deveto mjesto.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij