hren
 

DANAS UTAKMICA S ČEŠKIM PRVOLIGAŠEM
Dopredsjednik rukometnog kluba Ribole Kaštela Željko Bujas u razgovoru za Portal grada Kaštela najavio je konačni povratak Kaštelana među najbolje klubove Hrvatske.

- Mislim da ćemo ove godine biti pravi, s pojačanjima i sa stečenim iskustvom vjerujemo da smo glavni favoriti za naslov - kazao je Bujas.

Krajem rujna počet će nova sezona 1. HRL, za Ribolu treća uzastopna otkako je ispala iz Premijer lige. Sezonu će startati na domaćem parketu protiv Trogira.

- Prethodne dvije godine jednostavno se neke stvari nisu poklopile. Uzmimo na primjer samo prošlu godinu, kada smo u drugom dijelu igrali bez dva nosioca igre, Fistonića i Krokara, te smo gubili bodove u gotovo već dobivenim utakmicama. Godinu dana prije bila je to mlada ekipa, a sada bi to trebalo biti to - nastavlja Bujas.

O namjerama kluba govore i pojačanja o kojima smo nedavno pisali. Najzvučnije ime dakako je Nikola Kedžo koji se nakon dvanaest godina vraća u matični klub.

- On je s 19 godina napustio Kaštela i otišao u Ciudad de Real. Od tada je promijenio još nekoliko europskih klubova, tako da će njegovo iskustvo biti od velike koristi. On je klasa za ovu ligu - kaže dopredsjednik.

Podsjetimo da su se u klub još vratili Josip Zebić, Mateo Marko Pavičić i Toni Markota. Među pristiglim igračima također su perspektivni vratar Teo Meštrović i Branimir Dodig koji je stigao iz treće njemačke lige.
Iz kluba su već otišli Papić (Sesvete), Fistonić (Njemačka), M. Bujas (Vodice) i Tukić (Solin), dok su zbog privatnih razloga odlazak najavili Javorčić, Pepur i Ivanda. Oni bi se trebali 'oprostiti' na prvoj prvenstvenoj utakmici.

- Trenutni roster trebao bi biti to. Ne očekujemo više dolazaka ni odlazaka. Od igrača koje imamo očekujemo profesionalnost i ozbiljnost – ustvrdio je Bujas.

Klub se prije nekoliko dana vratio s mini-turneje u Vinkovcima gdje su u dva navrata odmjerili snage s premijerligašem Spačvom. Još dva pripremna turnira očekuje se u prvoj polovici rujna.
Prije toga, u srijedu 28. kolovoza s početkom u 18.20 sati odigrat će prvu domaću prijateljsku utakmicu protiv češkog prvoligaša Hazena Nove Veseli u dvorani na Sokolani u Kaštel Sućurcu.

Bujas je istaknuo kako klub nastavlja i s poticanjem rada i uspjeha u mlađim kategorijama. Stoga se očekuje od kadeta, mlađih kadeta i dječaka da uđu u završnice svojih prvenstava.
Klub je s pripremama počeo 12. kolovoza te do početka prvenstva 29. rujna ima još točno mjesec dana. Visoki ciljevi su postavljeni, u uspjeh se vjeruje. Još samo da ga potvrde na parketu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij