hren
 
- Naravno da želim nastupiti na Euro 2008., to je, uz Svjetsko prvenstvo, najvažnije nogometno natjecanje! Imam ambicije da opet zaigram za reprezentaciju Austrije, a vjerujem da ću ih i ostvariti, zašto ne!?

To je kazao Ivica Vastić u ekskluzivnom razgovoru za "GlasDalmacije". Veteran austrijske lige i reprezentacije (nastupio je na Mondialu '98 u Francuskoj), naš Kaštelanin, ima 37 ljeta u životnom kalendaru, ali krasi ga entuzijazam tinejdžera:

- Sve je jednostavno: ukoliko sljedeće sezone, u Prvoj ligi, ponovim kvalitetne partije za LASK, kao što sam uradio i protekle godine, nema dvojbi da će me izbornik Josef Hickersberger uvrstiti na popis sudionika.

- Vaš povratak prilično jasno govori i o tome da su Austrijanci zabrinuti, igre i rezultati reprezentacije u pripremnim ogledima nisu baš ohrabrujući (blago rečeno...), a samo je 364 dana ostalo do početka Eura kojem će biti domaćini...

- Istina je, ima razloga za zabrinutost, ali ne i strah. Austrijanci su, naime, napravili radikalan rez, potpuno pomladili nacionalnu vrstu, uključili većinu igrača iz svoje nogometne Akademije. To su dobri igrači, ali u prosjeku sa 21 ili 22 godine su još premladi, fali im zrelosti i iskustva, pogotovo za tako važan ispit kao što je prvenstvo Europe. Zato je logično da im pomognu dva-tri starija "rutinera".

- Imate li neki cilj za sljedeću sezonu: u protekloj, u Drugoj ligi, zabili ste 23 gola u 31 nastupu!

- Ne, ne zanima me kvota pogodaka. Ja se podređujem momčadi, važno mi je biti od koristi ekipi, uopće mi nije stalo koliko ću puta sam zatresti mrežu. Nije to kriterij o kojem će ovisiti moj povratak u reprezentaciju, nego ukupna kvaliteta igre.

Zanimalo nas je još što Vastić kaže o (vjerojatnom) transferu Nike Kovača u Hajduk:

- Priznajem, to je za mene veliko, ogromno iznenaðenje! Niko je bio odličan u Red Bullu, osvojili su titulu, sjajno su organiziran klub, imaju velike ambicije i u Ligi prvaka. Zaista me začudilo što je Niko odlučio otići iz Salzburga...

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost)

  VASTIĆU ODMA SE VRAĆAJ TREBAŠTINU

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Daj potpiši za Hajduk

  oko 13 godina prije
 • Bivsi Jugovinilac (Gost)

  Kad god se pise O Ivici uvik se sitin njegova dobrog oca s kojin san nekoliko puta igra. Sitin se kad bi uvatija koju lignju prvo je promislija kako ce je poslat u Austriju. A ti Ivo moj cini sta mislis da je najbolje, ne slusaj druge.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  vrati se ivo,prosetaj svaki dan rivom,nebi li se nasi mozgovi malo zarumenili.. :roll

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  :? :? :? :? :p :sigh :zzz :upset ;)

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  a jema li poticaji

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ka 20 godin mu je
  ajte lipo kvragu...

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij