hren
 

SPREMA SE KANDIDATURA ZA DOMAĆINSTVO FINAL-FOURA MEVZA-E
Mladost Ribola Kaštela priprema se 'punom parom' za predstojeću sezonu. Nakon prve sezone bez trofeja, klub je ozbiljno zagrizao da se ove godine trofejna vitrina ispuni barem jednim naslovom.

Uz redovite treninge, momčad je odigrala dvije pripremne utakmice s Kaknjom te ostavila dobar dojam u ovoj fazi priprema, a uskoro ih čeka turnir u Kranju i mini turneju u Bosnu i Hercegovinu.

Kaštelani su ovog ljeta ostali bez nekoliko dobrih igrača. Tako je Petar Višić prešao u Mladost, dok će Joško Melvan i Mate Glaurdić zbog privatnih obaveza staviti svoju odbojkašku karijeru u stanje mirovanja.„Kad igraš Europu i domaće prvenstvo a ne treniraš redovito, teško je pratiti taj ritam. Zato je dosta igrača primorano napustiti sport, makar privremeno, kako bi rješavali svoje fakultetske i poslovne obveze”, kazao Rančić.

Da pozicije ne bi ostale upražnjene, klub se pobrinuo za pojačanja. Jedan od njih je iskusan dizač Mario Medan koji je u svojoj karijeri igrao za zagrebačku Mladost te između ostaloga za klubove iz Finske i Srbije.

„Zadnje tri-četiri godine igrali smo sa dosta mladim igračima na toj poziciji, a sad smo se odlučili za malo drugačiju filozofiju. Htjeli smo dovesti iskusnijeg igrača, a Medan zasigurno ima iskustvo i kvalitetu, što je u pripremnim utakmicama pokazao”, rekao je Rančić.

Među poznatim imenima je i Jurica Šućur iz Murse Osijek kao zamjena za Kulušića koji je zbog odlaska na fakultet u Zagreb prešao u Kitro Varaždin. Klub je potvrdio kako će Ante Šuker odigrati još jednu sezonu, dok je za novog kapetana momčadi izabran libero Hrvoje Pervan.

Mladost se nakon godinu dana vraća u srednjoeuropsko natjecanje MEVZA.

„Ove godine MEVZA je stvarno izjednačena i svaka će utakmica biti 'na nož', kako bi se reklo. Mi stvarno želimo tu ligu odigrati što bolje te se još više približiti borbi za prvaka Hrvatske. Tek sada znamo kako je teško osvojiti prvenstvo kad smo izgubili zadnja dva finala”, kaže Rančić.

Daljni plan kluba jest da uz pomoć sponzora dobiju domaćinstvo završnice MEVZA-e. Domaćin bi tako automatski dobio mjesto u Final-fouru, a njime bi mu se priključile prve tri momčadi. Bio bi to prvi put da Kaštela organiziraju jednu europsku završnicu.

Prvenstvo počinje 7. listopada, tri dana prije otvaranja MEVZA lige.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij