hren
 

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN
U sklopu Europskog sportskog tjedna, danas, petak 27. rujna, na splitskoj rivi će se održati središnja manifestacija Europskog školskog  sportskog dana  i to u vremenu od 15 do 17 sati.

Radi se o paneuropskoj inicijativi  kojoj je cilj promicanje zdravog načina života i ukazivanje na važnost tjelesne aktivnosti prvenstveno školske djece koja se sve manje kreću.

- Ove godine u Europski sportski tjedan uključene su 33 zemlje Europe te više od 2,5 milijuna učenika.  Prošle godine u ovoj manifestaciji  u Hrvatskoj sudjelovalo je 204 osnovne i srednje škole sa više od 45 tisuća djece i mladih.
U Europskom školskom sportskom danu u Splitu sudjelovat će više od 400 učenika iz škola u Splitsko – dalmatinskoj županiji, među njima i osnovne škole Strožanac, Srinjine, Knez Mislav iz Kaštel Sućurca, Profesor Filip Lukas iz Kaštel Starog i Kraljice Jelene, kao i Graditeljsko geodetska škola  i Zdravstveni obrazovni centar te drugi – kazala je o ovoj manifestaciji dr.sc. Mirjana Milić s Kineziološkog fakulteta koji je nositelj projekta za ovo područje.

Ambasador Europskog  sportskog  tjedna za Hrvatsku je Dino Rađa koji će sudjelovati u Europskom školskom sportskom danu u Zagrebu, a u Splitu će na manifestaciji sudjelovati proslavljena košarkašica Vedrana Grgin, studentica splitskog Kineziološkog fakulteta.

Na splitskoj rivi tako će se danas poslijepodne održati sportske igre školske djece i mladih u odbojci, košarci,  rukometu  i ragbiju.
Potporu cijelom projektu ovog će dana dati i predstavnici Hajduka, KK Splita, RK Ribola Kaštela, Ragbi klub Nada i brojni drugi.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij