hren
 

Odlične vijesti ove su nam subote stigle iz kazahstanskog Almatyja sa Svjetskog kadetskog prvenstva, judašica JK Dalmacijacement Katarina Krišto ostvarila je svoj najveći uspjeh do sada, osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 63 kg.

Kako izvještava Hrvatski judo savez, Katarina je u dan krenula zrelo odrađenom borbom protiv njemačke predstavnice Samire Bock. Wazari i primjena taktike do kraja borbe bili su dovoljni za prolazak dalje. U drugom kolu Katarina se oslobodila i počela raditi svoj dominantan, eksplozivan judo. Protiv predstavnice Lebanona Aquline Chayeb trebalo joj je svega 43 sekunde za atraktivan ippon i prolazak u četvrt završnicu. U četvrtfinalu nije išlo protiv turske reprezentativke Habibe Afyonlu. Afyonlu je po sredini borbe bacila efektnu kontru te tranzicijom u zahvat držanja dovršila ogled (ippon) i poslala Krišto u repasaž.
Poraz nije nimalo pokolebao Krišto, jer iduće je borbe radila još odlučnije nego prije. Krišto se u repasažu susrela s alžirskom predstavnicom Rachom Schehrazed Ramdane. Wazarijem i sjajnom tranzicijom u parter (ippon) po sredini borbe Katarina je osigurala borbu za brončano odličje.

- Krišto je borbu za svjetsku medalju odradila toliko superiorno da se slobodno može reći kako je to najbolje odrađena borba u njenoj karijeri do sada. Brazilku Mariu Diniz Katarina je bacila za wazari već nakon 40 sekundi, a atraktivan ippon vrijedan svjetske bronce uslijedio je svega jednu minutu nakon toga - navodi se u HJS –u.

Katarina nije krila zadovoljstvo ostvarenim rezultatom, a njenu sreću dijelio je i njen trener Josip Barić, koji je u prvim izjavama također pohvalio Katarinin nastup u Kazahstanu.

- Iznimno smo zadovoljni današnjim natjecanjem. Kate je u prvu borbu ušla pomalo rezervirano, no već se iduću borbu više opustila i više otvorila, onako kako smo se i dogovorili. U četvrtfinalnom meču borila se dosta opterećeno, što je možda i rezultiralo porazom. Repasažnu borbu i borbu za medalju odradila je vrhunski. Obje je ekspresno riješila te na našu veliku sreću osvojila svjetsku medalju – kazao je Barić u prvim izjavama za medije.

Foto: arhiva PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij