hren

OD KLISA KOZJAKOM I NATRAG
Ovog vikenda Kozjakom je trčalo i hodalo više od 200 natjecatelja  i natjecateljica 10. kola dalmatinske trail lige „Kozjački satarluk '19“ u organizaciji HPD-a Mosor, a pristigli su iz pet država, Hrvatske, BIH, Slovenije, Srbije i Španjolske.

I ove godine najveći broj natjecatelja nastupio je na utrci Mala staza, koja je namijenjena rekreativcima, a kreće sa Klisa i duga je 10km te sadrži 550m kumulativnog uspona. Na cilj utrke, koji je također bio na Klisu, stiglo je 126 natjecatelja , od čega 61 muškarac i 65 žena. Stazu je najbrže, u vremenu 1:04:09, prošao Jure Dugandžić iz HPD-a Prenj iz BIH. Drugi je na cilj stigao, sa 1:12 minuta zaostatka, Marko Herman iz TTK Strka, a treći je bio Stjepan Krešić iz Demencie.
Najbolja među ženama bila je Lucija Križanac iz aerobik studio Sinj, koja je u ukupnom poretku na cilj stigla trinaesta, s vremenom 1:28:42. Drugoplasirana u ženskoj konkurenciji, a petnaesta ukupno, bila je Lana Keč iz HPD Mosor Sikire, a odmah iza nje, sa 13 sekundi zaostatka, u cilj je ušla njena klupska kolegica Tena Filipović.

Srednju stazu, namijenjenu iskusnim natjecateljima, kojoj je start bio na prijevoju Malačka, dugu 25km i sa 1200m kumulativnog uspona, uspješno je prošlo 39 muškaraca i 13 žena, a najbrže je na cilj u Klisu, za 3:28:34, stigao Ante Bubić iz TTK Strka. Drugi je bio trkač iz BIH Marko Vidović sa 2 minute zakašnjenja, a treći je u cilj stigao Lukša Lukšić iz IND.
Trinaesta je u cilj, u vremenu od 4:21:56, ušla i najbolja među ženama, Marina Maslek iz AK Sljeme, druga je bila Andre Rubin IND, a treća Maja Blašković iz HPD Mosor Sikire.

Najmanji broj natjecatelja, njih 30 završilo je utrku na Velikoj stazi, a među onima koji su trčali od Labina do kliške tvrđave te tako prešli 34km i 1700m kumulativnog uspona, bile su i četiri žene.
Veliku stazu i 11 kontrolnih točki,  u vremenu od  4:02:24, najbrže je prošao Sanjin Vučan iz Velikih Zdenaca, koji je za više od 24 minute bio brži od drugoplasiranog Nikole Smolića iz AK Sljeme. Treći je u cilju bio Nikola Jurić iz Zagrebačke tracking škole.
Najbolje plasirana žena ovog je dana bila Eva Tušar Suhadolc, koja je s vremenom  4:44:35, u cilj ušla kao ukupno peta. Na drugom mjestu u ženskoj konkurenciji bila je Ivana Vrvilo iz PD Imber, koja je ukupno bila deveta, treća je na cilj stigla Petra Kulić Domitrović iz Okit Vodice, a četvrtoplasirana je bila Karmen Kostanić Jurić iz Zagrebačke tracking škole, koja je u cilju bila bolja od 17 muških trkača.

Osiguranje cijele utrke te pomoć onima kojima je bila potrebna, tijekom utrka su pružali članovi HGSS-a Split – Kaštela, koji su nas informirali da većih problema na utrkama nije bilo.   

Foto: HGSS


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij