hren

OD SUĆURCA DO SVETOG LUKE
Ova subota bila je, među trkačima i planinarima rezervirana za planinsku utrka Kozjak  „In memoriam Ivica Radeljić“, koju je za seniore i seniorke te juniore i juniorke, jedanaestu godinu organizirao AK Solin.

Kao i u godinama ranije start utrke bio je u jutarnjim satima kod starog zvonika u Kaštel Sućurcu, a krajnji cilj utrke za seniore bila je crkvica Sv. Luke na Kozjaku, dok su juniori cilj imali kod planinarskog doma Putalj.
Seniori su tako trčali 8 km, juniori 5,7 km, a staza dijelom vodi asfaltiranim ulicama, potom zemljanim vatrogasnim putem te dijelom zahtjevnom planinarskom stazom.
Među više od stotinu natjecatelja veći dio sudionika ove utrke nastojao je osvojiti i što više bodova za seniorski planinski kup te juniorski planinski kup.

Među seniorima najbrži je ove godine bio Nikola Špoljar iz AK Zabok, koji je u vremenu 00:39:36 prešao stazu dugu 8 km. Drugi je na cilj među seniorima stigao Igor Goričanec iz AK Varaždin u vremenu od 00:40:26, dok je treći bio Ivan Bulić iz AK Dubrovnik, koji je za drugoplasiranim kasnio 13 sekundi.

Od seniorki zahtjevnu stazu najbrže je prošla Matea Parlov Koštro iz AK Svetice i to za 00:45:23, odnosno kao trinaesta u ukupnom poretku. Druga je bila Barbara Belušić iz AK Istra s vremenom 00:46:17, a treća Nikolina Stepan iz AK Svetice s vremenom od 00:46:32.  Isti plasman i kod seniora i kod seniorki bio je i u bodovanju za hrvatski Kup.

Kod juniora, stazu do planinarskog doma Putalj najbrže je pretrčao Karlo Ciban iz AK Moslavina s vremenom 00:27:53, drugi je bio njegov klupski kolega Florijan Rožić sa 19 sekundi zaostatka, a trećeplasirani Luka Vukelić iz AK Kvarner s vremenom 00:29:54.
Simoni Jambrošić iz AK Varaždin bilo je potrebno 00:32:32 za pobjedu, druga je bila Helena Valentić iz AK Karlovac sa 00:33:41, dok je u konkurenciji juniorki treća bila članica AK Kvarner Ana Tibljaš koja je za 00:34:45 prešla stazu dugu 5,7 km.

U ekipnoj konkurenciji među seniorima najbolja je bila ekipa AK Zabok, Nikola Špoljar, Marko Gorički i Mario Špoljar, drugo mjesto pripalo je ekipi AK Varaždin, a treće AK Kvarner.
Među seniorkama titula najbolje ekipe otišla je u AK Svetice Matei Parlov Koštro, Nikolini Stepan i Andi Tomaš, druge su bile članice AK Dubrovnik te treće AK Varaždin.
Iako su juniori AK Moslavina briljirali u pojedinačnom natjecanju u nedostatku njihove ekipe, ekipni pobjednici postali su članovi AK Kvarner, Luka Vukelić, Filip Cvijetić i Marko Host, drugi su bili trkači iz AK Karlovac, a treći iz AK Alojzije Stepinac. Ekipnog plasmana u konkurenciji juniorki nije bilo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij