hren
 

MEVZA LIGA
U drugom kolu MEVZA lige za seniorke odbojkašice OK Kaštela ostvarile su svoju prvu europsku pobjedu svladavši UOK Banjaluka Volley rezultatom 3:2.

OK Kaštela – UOK Banjaluka Volley 3:2
(25:11, 25:19, 24:26, 21:25, 15:7)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Sonja Simonovska, Slobodan Kovačević
Igračica utakmice: Elena Vukić (OK Kaštela)

Pobjeda je tu i treba je proslaviti. Kaštelanke su zasluženo svladale gošće iz Banja Luke i tako upisale prve bodove u srednjoeuropskoj ligi MEVZA. Premda do bodova nisu došli lako, ipak je moglo biti puno lakše jer su Kaštelanke imale 2:0 u setovima te su praktički servirale za pobjedu! No gošće su se uspjele vratiti u utakmicu i odvesti susret u peti set.

Malene su briljirale u prva dva seta, osobito u prvom gdje su nošene publikom redale poen za poenom. Nakon početnog ispitivanja snage, domaće igračice pobjegle su sa 8:7 na 16:8 te na 'gladak' način povele, a odličnu igru nastavile su i u drugom setu. U trećem su bile nadomak pobjedi. U završnicu seta ušle su s vodstvom, ali gošće preokreću rezultat za 26:24.

Gubitak seta kao da je uzdrmao 'Malene' pa su gošće i u četvrtom setu 'vodile kolo'. Ipak, u petom setu Kaštelanke nisu bile milosrdne. Prvo su povele s 5:3, zatim napravile seriju 7:1 i na taj način zaključile povijesnu pobjedu.

OK Kaštela: Ninčević (5), Stanović (17), Prkačin (15), Vranković (8), Rimac (11), Ćurak, Glavina (1), Kurtović, Parčina, Matas, Vatrov, Vukić (21). Trener: Zoran Grgantov

UOK Banjaluka Volley: Ti. Đapa, Šorak (19), Švraka, Ta. Đapa (5), Šakotić, Marković, Vujnić (18), Biberdžić, Kovačević (10), Ivković, Glišić (3), Mihajlović, Uglenko (12). Trenerica: Radmila Marković

Tablica:
Calcit Kamnik       2  +5  6
Bimal-Jedinstvo     1  +3  3
HAOK Mladost        1  +2  3
Kaštela             2  -1  2
Banja Luka Volley   2  -4  1
Volley Nova Gorica  1  -2  0
Branik Maribor      1  -3  0


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij