hren
 

Peto kolo srednjoeuropske MEVZA lige otvorili su u petak odbojkaši Maribora i Mladosti Ribole Kaštela. Nakon iscrpna dva sata bolji su bili domaćini rezultatom 3:2.

Maribor – Mladost Ribola Kaštela 3:2
(26:24, 23:25, 28:26, 21:25, 15:11)
Maribor, dvorana Tabor
Suci: Miroslav Juráček, Markus Petsche
Igrač utakmice: Rok Možič (Maribor)

Maribor: Šijanec, Herman, Hafner, Mulec (9), Detela (4), Koblar, Možič (25), Košenina, Donik (21), Bračko, Uremovič (8), Kovačič, Planinšič (2), Bogožalec (7). Trener: Sebastijan Škorc

Mladost Ribola Kaštela: Perić (11), Solbrig (12), Giljanović (2), Matoković (22), Ivić, Medan (2), Zeljković (20), Cvijović, Šućur, Pervan, Šuker (11). Trener: Ivan Rančić

Fantastičnu utakmicu na otvaranju petog kola MEVZA lige odigrali su odbojkaši Maribora i Mladosti Ribole Kaštela. Ako se zbog ičega može uživati u odbojci, onda je to u rezultatskoj neizvjesnosti koju su u petak priredile ove dvije momčadi. Do zadnjeg trenutka na utakmici tristotinjak gledatelja u tvorani Tabor nestrpljivo je promatrala tko će izaći kao pobjednik. Na radost domaće publike, to je bio Maribor u petom setu.
Do tada se vodila prava rovovska bitka na parketu. Bila je to jako izjednačena utakmica sa mnoštvo lijepih poteza, 'punata', blokova, ali i preokreta. U iznimno rijetkim situacijama neka je momčad mogla malo 'predahnuti' sa tri poena prednosti, a sve do tada igralo se gotovo poen za poenom.

U prva tri seta stvari su se odlučivale u samoj završnici. Maribor je osvojio prvi set sa 26:24, Kaštelani potom uzvratili sa 25:23, da bi u trećem setu domaćin ponovo ostvario prednost rezultatom 28:26. Za taj set gosti mogu žaliti jer su najveći dio seta vodili, a u završnicu su ušli s čak tri poena prednosti (21:18), no to ipak nije bilo dovoljno. Zato su u četvrtom setu zasluženo izborili rulet petog seta s 'uvjerljivih' 25:21.
U petom setu Maribor je ušao s vodstvom od 5:3, a Kaštelani su bili 'tu negdje'. Egal je trajao sve do 10:8 kada se domaćin uspjeva izdvojiti s dva poena i privesti susret kraju, dok se Kaštelani moraju zadovoljiti jednim bodom.
Treba istaknuti sjajni napadački dvojac Maribora – Možič i Donik ukupno su upisalai 46 poena, a pucački raspoloženi u Kaštelanskoj momčadi bili su Matoković (22) i Zeljković (20). Također gosti mogu biti zadovoljni šarolikosti u napadu jer su još trojica igrača postigla preko deset poena.

Tablica:
HAOK Mladost            4  +8  10
Calcit Volley Kamnik    3  +8   9
ACH Volley Ljubljana    4  +5   9
Posojilnica AICH/DOB    3  -2   4
Mladost Ribola Kaštela  4  -5   3
Mladost Brčko           2  -2   2
Maribor                 3  -4   2
Union Raiffeisen W.     3  -8   0

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij