hren
 

Na natjecanju 1. Hrvatske judo lige, održanom u Splitu, okupile su se ponajbolje hrvatske judaške ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, a među njima i muška ekipa JK Kaštela, koja je na kraju natjecanja osvojila titulu viceprvaka te ženska ekipa JK Dalmacijacement, koje su također osvojile drugo mjesto.

Natjecanje se održavalo po jednostrukom sustavu, a ekipe su se borile međusobno.

U konkurenciji muških nastupilo je pet ekipa, a uz JK Kaštela tu su bile i ekipe JK Istarski Borac Pula, JK Solin, JK Pujanke i JK Biokovo Makarska.
Ekipa JK Kaštela u prvom je meču pobijedila predstavnike JK Solin rezultatom 40:10, a potom i ekipu JK Biokovo Makarska uvjerljivim rezultatom 50:0. U neizvjesnom trećem meču slavili su  protiv JK Pujanke iz Splita bodovima 30:20, a pobjednički niz prekinut je u finalnom meču protiv JK Istarski borac iz Pule, čime su Kaštelani osvojili odlično drugo mjesto u Prvoj hrvatskoj judo ligi.
Boje kluba, pod vodstvom trenera Boška Rozge, branili su Roko Škomrlj, Nikola Zorotović, Petar Grabić, Mislav Krček, Marin Vujić, Roko Jaman,  Ante Barać, Nikola Botić, Ivan Rozga, Ante Batinić, Roberto Raca i Ivan Stojković. Jk Kaštela imao je i svog službenog sudačkog predstavnika na ovom natjecanju, Nenada Buzova,  rukovoditelja suđenja judo saveza Splitsko - dalmatinske županije.

U konkurenciji žena nastupile su samo tri ekipe i to JK Dalmacijacement, JK Pujanke i JK Biokovo Makarska.
Članice ženske ekipe JK dalmacijacement na ovom je natjecanju vodio trener Josip Barić, a ekipu su sačinjavale Dora Šunjerga, Iva Božin, Katarina Krišto, Josipa Kovač, Ana Ljubić te pojačanje iz JK Split Ivana Mandarić, koja je odlično odradila svoj dio posla i donijela pobjedu iz oba svoja meča.
Prvi protivnik Cementašicama bila je ekipa JK Pujanke i u tom meču Kaštelanke gube u omjeru 3:2, zatim je uslijedio meč protiv ekipe JK Biokovo Makarska koji završava sa 3:2 u korist JK Dalmacijacement, čime je osvojeno drugo mjesto na natjecanju.

Foto: JK Kaštela i JK Dalmacijacement


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij