hren
 

Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela napravili su senzacionalni rezultat u srednjoeuropskoj MEVZA ligi preokrenuvši 2:0 vodstvo austrijskog prvaka SK Zadrugu.

Mladost Ribola Kaštela – SK Zadruga AICH/DOB 3:2
(22:25, 23:25, 25:22, 25:21, 16:14)
Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Slaviša Kuzmanović, Siniša Ouvka
Igrač utakmice: Dalton Solbrig (Mladost Ribola Kaštela)

Pobjeda kao u filmovima. Bolja završnica ne može se ni zamisliti, dok Mladost Ribola Kaštela slavi treću europsku pobjedu u nizu. I to zasluženo! Austrijski prvak imao je gotovo sve u svojim rukama, ali ne i volju, odnosno gorljivu želju domaćih odbojkaša. Gostujući 'roster' ulijevao je strahopoštovanje, što se osjetilo u prvome setu. Mladost je krenula loše u utakmicu, ali se nakon prvog tehničkog time-outa probudila i stekla prvo vodstvo. U trenutku je bilo 16:13 za Mladost da bi u tijesnoj završnici gosti ipak poveli s 1:0.

U drugom setu SK Zadruga je bila dominantnija, pa su već u ranoj fazi seta pobjegli na pet razlike. Tu je prednost bilo teško dostići, tek na momente Mladost je uspjela doći do dva-tri poena zaostatka. S 2:0 na semaforu činilo se kako će austrijski prvak ubilježiti čista tri boda.

Tad je uslijedio bljesak domaćih igrača. Sjajan treći set vratio ih je u igru, a borbenost i odlučnost pratila ih je i u nastavku. Popraćeni dobrom obranom i sjajnim blokerskim tandemom Perić-Solbrig, Mladost je uspješno dovela utakmicu do petog seta. U njemu su odlučivale nijanse, a domaća publika s radošću je dočekala svjetliju nijansu svoje momčadi.

Gostujući napad predvodili su Kolev i Mlynarčik sa dvadeset i više poena, no raznovrsnost domaćeg napada s čak pet igrača poviše deset poena pokazala se važnijom.

Mladost Ribola Kaštela: Perić (11), Solbrig (15), Giljanović (13), Matoković (21), Ivić, Medan (4), Zeljković (11), Cikojević, Šućur, Pervan, Šuker. Trener: Ivan Rančić

SK Zadruga AICH/DOB: Stelmach, Hruška (11), Steiner, Palgut (5), Miranda de Alcantara (8), Kolev (20), Mlynarčik (24), Pušnik (10), Tröthann, Grabmüller, Kasnik. Trener: Matijaž Hafner

Tablica:
ACH Volley Ljubljana          8  +11  18
Calcit Volley Kamnik          7  +9  16
Mladost Ribola Kaštela        7  +1  11
HAOK Mladost                  6  +3  10
Zadruga AICH/DOB              7  -3  10
Maribor                       6  -6  6
Union Raiffeisen Waldviertel  7  -7  6
Mladost Brčko                 6  -8  4


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij