hren
 

Pomoćno igralište nogometnog kluba GOŠK iz Kaštel Gomilice službeno je otvoreno. Svečanost je uprizorena nogometnim turnirom „Super Mario Cup“, nazvanom po hrvatskom reprezentativcu Mariju Pašaliću koji je ponikao u GOŠK-a, a koji je pomogao da se ovaj hvale vrijedan projekt ostvari. Na otvaranju su prisustvovali čelnici GOŠK-a, predstavnici Hajduka i Splitsko-makarske županije te gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

-Ovaj projekt radio se dugo kroz nekoliko uprava i drago nam je da smo ga priveli kraju jer je bio nužan za naše planove. Zbog infrastrukturnog limita nismo mogli imati više trenera ni djece, no s pomoćnim terenom ostvarit ćemo tu mogućnost, a interes je jako velik. Postavljeni su reflektori, sustav za navodnjavanje te je posađena nova trava. Želim stoga zahvaliti Gradu Kaštela, Županijskom nogometnom savezu i sponzorima koji su nam pomogli u ostvarenju cilja, - kazao je predsjednik GOŠK-a Zvonimir Šimić.

Na turniru su nastupale četiri pionirske momčadi. Uz domaćina GOŠK-a, tu su bili Val, ŠN AS Međugorje i HŠK Zrinjski. Prvo mjesto pripalo je GOŠK-u koji je s 1:0 svladao HŠK Zrinjski, dok je Val bio bolji od ŠN AS Međugorje u susretu za treće mjesto. Prije toga u polufinalnim susretima GOŠK je svladao momčad iz Međugorja, a Val je izgubio od Zrinjskog.

-Ovim smo dobili novu dimenziju kluba te se sada okrećemo drugim projektima. Idemo dalje u jačanje uvjeta za omladinski pogon, a sad kad smo postavili neke osnovne preduvjete za rad možemo se posvetiti i seniorskoj ekipi. U planu je izrada posebne njihove svlačionice tako da se smanji gužva te da oni budu odvojeni od ostalih. Sve to u želji da se kroz tri godine klub digne na trećeligašku razinu, - poručio je Šimić.

Spomenimo još da su organizatori turnira omogućili djeci Zrinjskog i Međugorja da nakon turnira i svečanosti otvaranja prisustvuju utakmici Hajduka i Rijeke na Poljudu.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij