hren
 
Sedamnaestogodišnji Ivan Šarić, član šahovskog kluba "Petar Sedlar-Pepe" iz Kaštela dobitnik je međunarodne velemajstorske titule. Na međunarodnom 21. otvorenom turniru u Puli "Pula 2007" na kojem je nastupilo više od tri stotine igrača, a koji je održan 29. i 30. lipnja ove godine ispunio je prvu velemajstorsku normu za osvajanje najveće šahovske titule velemajstora, što ga je svrstalo u skupinu nekoliko velikih igrača kojima je to uspjelo u povijesti hrvatskog šaha.

Na ovom turniru u Puli na kojem  je nastupio veliki broj velemajstora Ivan Šarić osvojio je sedam bodova od mogućih devet.

Ivan je počeo šah igrati već u četvrtoj godini života i do sada je igrao u skoro svim dalmatinskim šahovskim klubovima, te se sada skrasio u kaštelanskom šahovskom klubu koji mu je uz Grad Kaštela i Županiju splitsko-dalmatinsku pružio veliku podršku.

Budući se u šahu nijedan rezultat ne događa slučajno, razumljivo je kako iza ove Ivanove titule stoji dugi i naporan rad, koji njemu ujedno pričinjava zadovoljstvo.

Inače, na pulskom šahovskom turniru prvu nagradu osvojio je Robert Zelčić, koji je za Ivana Šarića rekao kako ima veliki potencijal i mora brzo raditi na vlastitom napretku  jer u današnjem šahu vlada velika konkurencija.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • fotografija (Gost)

  Čestitam na iznimnom uspjehu.
  Ovom prilogu nedostaje Ivanova fotografija.

  oko 13 godina prije
 • (webmaster)

  Dodana je slika. Hvala GrafikaPlus-u

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  oćelidu se sponzoruše i zanj lipit?
  endem

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul