hren

REZIME 2019. GODINE
Po završetku kalendarske godine već tradicionalno vam donosimo kratki rezime sportskih klubova u Kaštelima. Kako je 2019. godina protekla za rukometaše Ribole Kaštela i rukometašice Marine Kaštela pročitajte u nastavku teksta.

Ribola Kaštela

Kaštelanski rukometaši kalendarsku su godinu zaključili porazom od desete momčadi prvenstva. Zvuči razočaravajuće, baš kao i cjelogodišnji dojam koji se može lako steći. Jer dvije godine zaredom klub je najavio borbu za plasman u Premijer ligu, a od toga ništa. Prošlu sezonu Ribola je još i dobro konkurirala. Imali su respektabilnu momčad koja se stalno vrtila oko drugog i trećeg mjesta. Vodeći Dubrovnik jednostavno je tu sezonu bio bolji – spomenimo samo da im je dugo trebalo da dožive prvi prvenstveni poraz. Ribola je krajem sezone imala čak tri šanse da dohvati Dubrovnik koji je već u ožujku pao s formom. No, pali su i prvi pratitelji pa su Kaštelani i Karlovčani također ostali kratki s bodovima u naizgled lakim susretima. Na koncu je Ribola završila na trećem mjestu sa šest bodova zaostatka za vodećim.

Na ljeto je klub oduševio viješću da će s njima u novu sezonu Damir Kedžo. Profiliran igrač s međunarodnim iskustvom najavljen je kao najveće pojačanje posljednjih nekoliko godina. Klub je najavio borbu za naslov, da bi narasle ambicije brzo splasnule – nakon prva dva kola Ribola je imala nula bodova. Kaštelani su potom ubilježili četiri utakmice bez poraza i tako pokušali uhvatiti priključak. Na kratko ih je zaustavio Karlovac iznenađujućom pobjedom 19:18, da bi Ribola s nove tri pobjede u nizu ponovo pokazale svoju želju da bude na vrhu. Međutim, novi poraz u posljednjem kolu jesenskog prvenstva dao je vodećem Trogiru šest bodova prednosti koje su u rukometu teško dostižna.

Čini se da će se Ribolina sezona odlučivati u prvom kolu na proljeće kada igraju baš protiv Trogira. Kaštela željno iščekuju još jedan sport u najelitnijem hrvatskom natjecanju, a dojam je da su najbliže tome upravo rukometaši. No, oni na to moraju dati konkretan odgovor.

Marina Kaštela

Za rukometašice Marine Kaštela nije potreban poseban rezime. Doista, one se oko treće pozicije prvenstvene ljestvice 'vrte' posljednjih godina i to im izgleda i odgovara. Pored Splita i Petason Vranjica nemaju prostora za vrh, a naspram ostalih ekipa su vidno bolje. Jedino bi mogle voditi bitku s Trogirankama koje su Marini stvorile neugodnosti u prvom međusobnom omjeru, ali objektivno to ionako neće predstavljati veći uspjeh ili neuspjeh.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij