hren

UPISI U TIJEKU
Energy je najmlađi taekwondo klub u Splitu. Pored trofejnog i olimpijskog kluba Marjan ima tu još klubova, svaki sa svojim uspjesima, većim ili manjim. Iako relativno mlad klub, Energy je sve upečatljiviji u gradu pod Marjanom.

Za najveće uspjehe pobrinule su se dvije Dore. Dora Marić se može pohvaliti titulom državne seniorske prvakinje, a u svojoj 'riznici' ima ona i zlato s Europskog sveučilišnog prvenstva. Druga Dora, Dora Runtić 'friška' je članica Energyja. Ona ima seniorsko, juniorsko i U21 zlato s državnih prvenstava, nastupila je na dva EP i velika je nada ovog borilačkog sporta. Da ne bude sve samo na Dorama pobrinula se Matea Vukorepa koja je bila kadetska prvakinja Hrvatske i kao takva nastupila na prvenstvu Europe u svome uzrastu.

Medaljâ, dakle, ne nedostaje. Ono čega fali je prostora i termina za treniranje, ali to je klasična splitska sportska priča. Stoga su se čelnici kluba odlučili proširiti i na druge sredine izvan Splita i tako pružiti priliku drugim mladima koji se žele baviti ovim atraktivnim olimpijskim sportom. Tako će taekwondo od 8. siječnja zakoračiti i u Kaštelima.

„Kaštela smatram velikim potencijalom za daljnji razvoj ovog sporta, mislim da kaštelanska dica mogu pružiti puno toga. Očekujem veliki interes i velik broj novih članova kojima ćemo pružiti zadovoljstvo bavljenja taekwondoom kroz treninge, natjecanja i druženja“ poručio je Božo Perišić koji je u Energyju sve – od osnivača kluba, do predsjednika, trenera...

Čini se kako je ovo prava prilika za Kaštelane da se upoznaju s ovim sportom. Kaštela su prostorno veliki grad s četrdesetak tisuća žitelja, a ideja o novom sportu mogla bi lako pasti na plodno kaštelansko tlo. Stoga je taekwondo nova kaštelanska priča.

A sva djeca uzrasta od prvog do osmog razreda osnovne škole zainteresirana za treniranje ovog sporta u dvorani u Kaštel Starom mogu se upisati putem facebook stranice kluba https://www.facebook.com/tkd.energy/ na kojoj mogu vidjeti program rada i sve ostvarene rezultate članova ovog mladog splitskog kluba, od sada i kaštelanskog.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij