hren
 

NOVOSTI IZ ŠK PETAR SEDLAR PEPE
Šahovsko prvenstvo Splitsko – dalmatinske županije održano je od 18. do 26. siječnja, a pobjednik prvenstva postao je međunarodni majstor Spličanin Zdenko Plenković, dok su članovi ŠK Petar Sedlar – Pepe iz Kaštela postigli nekoliko odličnih rezultata, a među njima istaknuo se međunarodni majstor Srđan Šale osvojivši drugo mjesto prvenstva.

Igralo se švicarskim sustavom od devet kola i s tempom igre 90 minuta po igraču uz 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Prvenstvo se obračunavalo za međunarodnu i nacionalnu rejting listu, a sudjelovalo je 60 igrača.

Srđan Šale ostvario je bodovni učinak 7,5 iz 9, koliko je ostvario i pobjednik Zdenko Plenković, ali je Šale imao nešto slabije dodatne kriterije.
Veliku pozornost svojim nastupom na prvenstvu izazvao je mladi kadet kaštelanskog kluba Stipe Poljak. On  je ostvario bodovni učinak od 5 iz 9, a koliko je snažno igrao oslikava njegova zarada međunarodnih rejting bodova od čak plus 155 bodova. Toliko nije osvojio niti jedan igrač na prvenstvu, a u svojoj dobnoj konkurenciji bio je neprikosnoven tako da je i nagrađen kao najbolji kadet prvenstva. Poljak je grao zrelo, ozbiljno i vrlo koncentrirano pa su mu na pobjedama morali čestitati i znatno iskusniji protivnici.
I u posljednjem kolu bio je na pragu velike pobjede, no nije uspio naći dobitnu dvopoteznu kombinaciju što nimalo ne umanjuje njegov veliki rezultat koji je samo posljedica intenzivnog osobnog rada, ali i treninga u sklopu kaštelanske klupske škole šaha.

Iz kaštelanskog šahovskog kluba na prvenstvu su još sudjelovali Tomislav Moranduzzo s 5,5 iz 9, koji  je nagrađen kao najbolji igrač rejtinga 1901-2000, Davor Perić s 5 iz 9, Kristijan Bogić i Berislav Ševelj s 4,5 iz 9, Jakov Grbeša, Slobodan Erceg, Ivan Ercegović (nagrađen kao treći kadet prvenstva) i Anto Galušić s 4 iz 9, te Marin Grgantov  s 2,5 iz 6 i Josip Ercegović s 2,5iz 7, uz napomenu kako je Marin Grgantov zbog viroze bio prisiljen napustiti prvenstvo, ali je usprkos tome osvojio 27 rejting bodova.

Foto: ŠK Petar Sedlar - Pepe


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij