hren

Teniski Fed Cup počinje ovoga tjedna, a Hrvatsku reprezentaciju predstavljat će Jana Fett, Lea Bošković, Antonia Ružić, Tara Würth i Darija Jurak. Ako tenis poznajete tek površno, s pravom ćete se zapitati gdje su dvije najbolje hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić.

Ako već njih nema, sigurno ste se zapitali gdje je barem Tena Lukas, kaštelanska tenisačica koja je u posljednje vrijeme bila gotovo standardni član reprezentacije. Međutim, kao peta hrvatska tenisačica po WTA listi ni nje nema na popisu. Zašto ih nema za Slobodnu dalmaciju odgovorila je Tena Lukas.

„Smatram da Savez ne posvećuje dovoljnu pažnju Fed Cup reprezentaciji i nama reprezentativkama. Primjećujem sustavno zanemarivanje ženske reprezentacije jer je sav fokus na Davis Cupu, a Fed Cup izgleda kao 'neželjeno dijete' s kojim Savez ne zna što bi. Kap koja je prelila čašu bila je kad je sportska direktorica na sastanku rekla da Savez može curama osigurati terene za trening i loptice“, kaže razočarana Tena.

Čini se da je upravo zbog toga naša najbolja tenisačica Petra Martić prekrižila reprezentaciju, a s time i nastup na Olimpijskim igrama. Sada nema ni Donne koja je 23. igračica na svijetu, dok je teret prve igračice pao na Janu Fett, 234. igračicu svijeta. Tena je na 268. mjestu, dok su ostale reprezentativke daleko ispod njih.

„Uvijek će mi biti ponos igrati za moju domovinu i zato sam nastupala bez ikakvih financijskih zahtjeva. Već četiri godine igram za reprezentaciju i to uvijek radim s posebnom čašću, a u 13 nastupa ostvarila sam i deset pobjeda“, kaže Tena, ali smatra nepravednim tretman Saveza.

Istaknula je kako ni 'obećani' tereni i loptice nisu uvijek sigurni. Tako je ispričala kako je nedavno dobila odgovor da nema terena za trening. Prošle godine je tražila loptice i dobila samo karton i pol loptica, a na upit da dobije dodatni karton loptica dobila je bizaran odgovor. Naime, trebala je prebrojati koliko je loptica dobila te godine.

„Prošle godine nastupala sam bez trenera na ITF turniru u Dubaiju jer je Savez rekao da nema mogućnost plaćanja aviokarte izbornici da ide sa mnom. A istodobno Savez me nekoliko puta pozvao na domjenke, ali i na Davis Cup u Madrid da bodrim mušku reprezentaciju. Za to imaju novca, a nemaju financijske mogućnosti podržati na pravi način našu reprezentaciju“, kaže Lukas.

Nadodala je kako nijedan poziv na domjenke i proslave nije prihvatila te da podržava mušku reprezentaciju, ali joj je važnije da Hrvatska ima uspješniju reprezentaciju i u ženskoj konkurenciji.

„Zbog svega tog navedenog neću igrati u Fed Cupu dok se god Savez tako odnosi prema nama“, jasno je poručila Tena Lukas.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij