hren
 

Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela u četvrtak s početkom u 20 sati igraju uzvratnu utakmicu Challenge kupa protiv Allianz Powevolley Milana.

Put je to u nemoguću misiju, reći će mnogi nakon poraza Kaštelana u prvoj utakmici rezultatom 3:0. Premda je povijest više puta dokazala da riječ‘nemoguće’ u sportskom žargonu ne postoji, glavni cilj Mladosti ipak nije pokušati izbaciti daleko jaču talijansku momčad. Kaštelani se idu nadmetati.

„Svjesni smo da ih ne možemo izbaciti, ali želimo im parirati. Ovo je povijesna prilika gdje se jedna kaštelanska momčad može predstaviti Talijanima i želimo se pokazati u najboljem svjetlu“, kazao je uoči utakmice trener kaštelanske momčadi Ivan Rančić.

Sudeći po prvoj utakmici to možemo i očekivati. Mladost je pred svojom publikom, doduše, izgubila 3:0, ali su se Talijani za svaki poen dobrano namučili. Sva tri seta bila su neizvjesna do 15:15, a onda su tadašnji gosti ubacili u višu brzinu.

„Oni to nisu očekivali, a mi smo stvarno dobro odigrali. U uzvratu želimo dobiti širinu u momčadi za nastavak prvenstva, šteta samo što putujemo bez Cikojevića i De Marchija koji su pod temperaturom, a upitan je nastup Medana“, rekao je Rančić istaknuvši kako nije mala stvari imati 15 europskih utakmica u jednoj sezoni, zahvalivši pritom igračima i klubu.

Allianz Powevolley Milano je trenutno peta momčad izrazito jakog talijanskog prvenstva, a najveća prijetnja jest Nizozemac NimirAbdel Aziz. On im je glavni napadač koji je i u Kaštelima nosio najveći teret utakmice, posebno u trenucima kada je trebalo prelomiti set.

„Sigurno da je on njihov najbolji igrač. O tome govore sve novine i statističke brojke. Nevjerojatno je kako je visok u skoku i kako lako probija obranu. On je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao“, kaže ponajbolji bloker kaštelanske momčadi Stipe Perić.

Kaštelanima neće biti lako, pogotovo ako tisuću navijača do posljednjeg mjesta ispuni dvoranu u Centru Pavesi. Ali zadaća je jasna – ako se već ispada, ide se ispasti muški.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij