hren
 

JUDAŠI JK KAŠTELA U ITALIJI
Na natjecanju Europskog kadetskog kupa, koje se održalo u talijanskoj Follonici, među 485 judaša i judašica iz cijele Europe, nastupilo je i osmero mladih judaša JK Kaštela, pod vodstvom trenera Boška Rozge.

Mladi Kaštelani ostvarili su nekoliko pobjeda i nekoliko poraza, a prvi je na tatami izašao Jakov Žunić u kategoriji do 60 kg, koji je  borbi protiv domaćeg predstavnika Massacesija, pred sam kraj dobio treći shido, izgubio te naknadno nije imao popravnih borbi.
Kategorija do 66 kg je bila najbrojnija na cijelom natjecanju s čak 55 natjecatelja, a JK Kaštela sudjelovao je  s pet boraca. Najviše uspjeha je imao Roko Škomrlj pobijedivši u dvije od ukupno četiri borbe. Ipponom je pobijedio predstavnika Bugarske Petrova te Austa, reprezentativca Austrije. U srazu s Ukrajincem Tsurkanom, kasnijim osvajačem srebrne medalje u ovoj kategoriji, Roko je izgubio na ippon. U repasažu ne uspijeva savladati Nizozemca Bosvelda te završava nastup bez plasmana. U ovoj kategoriji još su nastupali Bruno Rozga koji je izgubio od Talijana Palmaccija i Josip Rozga koji nije uspio savladati protivnike Bellinija iz Italije kao ni Rechbergera iz Austrije. Za Carlla Skelina i Luku Zorotovića nepremostive su prepreke bili predstavnici Nizozemske Schneider i Italije Casale.
Među kadetkinjima u kategoriji do 70 kg nastupila je Nina Perišić, a u aktegoriji preko 70 kg  Martina Raca. Nina je nakon jednostavne pobjede u srazu s Talijankom Napoletano, izgubila u sljedeće dvije borbe i to od Nizozemke Van Der Sluis i Rumunjke Tarbe, te se na kraju plasirala na solidno deveto mjesto natjecanja. Isti uspjeh je polučila Martina koja nije imala protivnicu u prvom kolu, ali dalje nije imala ni rješenja za osvajačicu bronce u kategoriji preko 70 kg, reprezentativku Rusije lapinu, kao ni za domaću predstavnicu Marini.

Ekipa kadeta JK Kaštela, nakon završenog natjecanja ostala je na dvodnevnom trening kampu kako bi na treninzima odmjerili snage s ponajboljim europskim judašima.

Foto: JK Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul