hren
 

RAZMIŠLJANJA I PROMIŠLJANJA U VRIJEME KORONE
Na parketima, tatamijima, travi, ali i u bazenima ili zemljanim terenima ovih dana sve miruje, a sportaši su u mislima sa sezonom koja je naglo prekinuta te se već razmišlja kako i što dalje. Jedan od onih koji je ovo vrijeme iskoristio i za planiranje je košarkaški trener Ribole Kaštela Damir Rančić. Njegova razmišljanja objavljena su na Facebook stranici kaštelanskog košarkaškog kluba, a tekst vam donosimo u nastavku.

O sezoni 2019-2020

- Protekla sezona je za nas bila jako valovita. Ideja je bila zadržati roster iz prijašnje sezone, pojačati se sa po jednim igračem u vanjskoj i unutarnjoj liniji  te otvoriti minute nekim mlađim igračima. Cilj je bio plasman u doigravanje, a garantiralo ga je jedno od prva četiri mjesta na tablici.
Pripremni dio sezone nije dobro počeo. Od prvog dana imali smo dosta problema s ozljedama, dva nositelja igre su nam se priključila tek tjedan dana prije prvog kola, a većinu pripremnog dijela imali smo po nekoliko istovremenih ozljeda. Uz sve to, naš najbolji igrač i najbolji šuter iz prethodne sezone bili su zbog saniranja ozljeda izvan momčadi prvih 5-6 kola.
Međutim, unatoč problemima, početak je bio odličan i startali smo sa 3-0. Nakon toga, počeli smo s velikim oscilacijama koje su nas pratile sve do kraja nedovršene sezone. U pojedinim utakmicama izgledali smo kao ekipa koja ima mjesto u playoffu, a u nekima kao ekipa iz donjeg doma tablice.
Šteta što je prvenstvo prekinuto zbog Covida-19 jer sam bio uvjeren da bi u zadnja tri kola u kojima smo imali dobar raspored, uspjeli izboriti doigravanje. Ipak, kad se povuče crta, mislim da smo ipak ostali dužnici u ovoj sezoni jer smatram da smo, unatoč svim problemima, morali generalno pružati bolje igre, pogotovo na domaćem terenu.

O trenutnim aktivnostima seniora

- Igrači su trenutno, uostalom kao i svi mi, u "kućnom pritvoru" i jako im teško pada to što ne mogu redovito trenirati, ali više od svega im nedostaju međusobna druženja prije i nakon treninga. Većina njih radi na sebi, dobili su određene programe za rad kod kuće i na taj način se održavaju.

O pripremama za iduću sezonu

- Sa suradnicima iz kluba stalno sam u kontaktu, puno razgovaramo o planovima za iduću sezonu ali trenutno je situacija jako teška i neizvjesna tako da se praktički ništa ne može ozbiljno planirati dok ovo sve skupa ne završi. Za sada svi jedva čekamo povratak u dvoranu, a nakon toga, čim se budu znale završne posljedice pandemije, znati ćemo detaljnije u kojem smjeru možemo ići i na temelju toga i planirati budućnost kluba. Ono što nas posebno raduje, to je naša odlična situacija s mladim igračima iz vlastitog pogona pa nam neće biti veliki problem oko njih izgraditi momčad, bez obzira na varijantu natjecanja i na ambicije kluba.

O sustavu natjecanja u idućoj sezoni

Zbog nastale situacije svi klubovi u Hrvatskoj su u velikim problemima. Financiranja od lokalnih zajednica, kao i od sponzora su u bližoj budućnosti jako upitna, pa je normalno da se sve više spominju i promjene u sustavima natjecanja. Konkretno, što se tiče Prve lige u kojoj mi sudjelujemo, nadam se da ona neće doživjeti drastične promjene i da će ostati u istom, ili barem vrlo sličnom formatu kao i do sada, jer se takvo natjecanje pokazalo kao jako zanimljivo i neizvjesno – zaključio je Rančić.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij