hren

TRENERI IZNIJELI SVOJA MIŠLJENJA
Kaštelanski odbojkaši i odbojkašice već neko vrijeme treniraju u dvoranama nakon dva mjeseca „snalaženja“  kod kuće i preko internet platformi. Naravno, sve u skladu s epidemiološkim preporukama Stožera civilne zaštite.

Tom prigodom Hrvatski odbojkaški savez objavio je razgovore s nekolicinom  trenera odbojkaških klubova, među kojima su i klubovi u Kaštelima.

- Sve je puno drugačije od povratka u dvorane, poštujemo proceduru mjerenja temperature kod kuće prije polaska na trening i dezinficiranja ruku po ulasku u dvoranu, ne zadržavamo se u svlačionici i držimo distancu na treningu koliko je to god moguće. Psihoza i razmišljanje o korona virusu su još uvijek tu, ali se nadamo da će uskoro sve to otići u zaborav. Želja za treningom je bila velika što se vidi i po broju dolazaka, djevojke ne izostaju ni sa jednog treninga. Šteta što nam je prekinuta izuzetno uspješna sezona u kojoj smo napravili puno dobrih rezultata, ali pokušati ćemo to ponoviti u nadolazećoj sezoni - poručili su iz OK Marine Kaštela.

 Novih hrvatski prvak Mladost Ribole Kaštela

Trener Ivan Rančić rekao je kako su se igrači i klub brzo prilagodili na novonastalu situaciju te su vrlo brzo omogućili igračima treniranje u novim okolnostima.

- Prvo sam morao procijeniti stanje s rekvizitima i s mogućnostima održavanja kardio programa odnosno mišićne izdržljivosti. Nakon toga smo preko trening aplikacije napravili programe za seniore, juniore i kadete, a najmlađim uzrastima podijelili lopte i slali vježbe za zabavu i tehnički podražaj. Moram priznat da sam jako ugodno iznenađen angažmanom igrača, a kada smo počeli rad u dvorani bilo je vidljivo da su došli u dobrom stanju. Sada već dva tjedna radimo u grupama u dvorani, a jučer smo prvi puta radili u grupi od 10 igrača. Pratimo novosti saveza o početcima liga te pravimo planove za narednu sezonu, a nije isključena opcija igranja s talentiranom ekipom juniora uz nekoliko iskusnih igrača - izjavio je Ivan Rančić.

Zahvaljujući prekidu sezone, OK Kaštela drugu godinu zaredom je viceprvak Hrvatske

Trener Zoran Grgantov istaknuo je kako nisu željeli takav scenariji niti su u početku mislili da će sve potrajati, ali su se ubrzo morali prilagoditi na epilog situacije.

- U protekla dva mjeseca igračice su provodile kondicijske treninge online, a treninge je vodila naša kondicijska trenerica Tea Bešlija. Od prošlog tjedna ti kondicijski treninzi se provode na otvorenom, naravno uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Iako sada možemo organizirati treninge i u dvorani, ipak se nismo odlučili na taj potez obzirom da je ovogodišnja natjecateljska sezona završena pa smo procijenili da je bolje da još malo sačekamo s treninzima u zatvorenom - rekao je Grgantov.

Istaknuo je kako je optimist po pitanju iduće sezone te da vjeruje da će do rujna imati „normalne“ uvjete za treniranje i natjecanje. Međutim, svjestan je da će biti otežana financijska situacija.

- Država, lokalna zajednica i sponzori trebaju pronaći način da nastave sponzorirati klubove jer u protivnom klubovi bi se mogli suočiti s ozbiljnim poteškoćama koje bi mogle ostaviti dugoročne posljedice na njihovo funkcioniranje. Nadam se da to toga neće doći i da će iduća sezona biti još uzbudljivija i kvalitetnija i naravno da ćemo je uspjeti svi zajedno odigrati do kraja - zaključio je Grgantov.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij