hren

Ono što se već dva tjedna nagoviještalo sad je i potvrđeno. Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza ponovio je odluku kojom je zaključeno prvenstvo Superlige u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvacima su proglašene ekipe koje su se do 11. ožujka nalazile na prvom mjestu. U muškoj konkurenciji to je Mladost Ribola Kaštela – nakon samo dva odigrana kola. Uzalud je zagrebačka Mladost upućivala primjedbe, Savez je slijedio odluke gotovo svih europskih liga iz više razloga. Tako su Kaštelani vratili titulu, doduše za zelenim stolom, nakon tri 2017. godine.

Mnoge je iznenadilo nedavno poništenje odluke Upravnog odbora, no predsjednik Saveza Ante Baković mirno je poručio kako je riječ o pravnoj, tehničkoj proceduri, a ne o predomišljanju.

„Zbog nastupanja posebnih okolnosti (globalna pandemija COVID-19) koje podrazumijevaju događaj i stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a sve zbog zaštite zdravlja svih sudionika natjecanja (natjecatelji i službene osobe), gledatelja i drugih dionika, odbojkaška natjecanja u Republici Hrvatskoj pod direktnom nadležnošću Hrvatskog odbojkaškog saveza u svim kategorijama za žene i muškarce se obustavljaju s plasmanom na tablici zatečenim 11.03.2020. godine i otkazuju se sve utakmice iz natjecanja pod direktnom nadležnošću HOS-a čije je održavanje predviđeno za razdoblje nakon 11. ožujka 2020. godine osim polufinala i finala KUP-a RH za muškarce, KUP-a Snježane Ušić za žene i završnica Prvenstva Hrvatske mlađe dobnih kategorija“, stoji u novoj, legitimnoj odluci Upravnog odbora.

Što se tiče odbojkaškog Kupa, u odluci se navodi kako je natjecanje odgođeno, a točan termin održavanja utakmica bit će određen naknadno, najkasnije do 1. srpnja 2020. godine.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij