hren
 

Kakav takav završetak sezone povukao je neka pitanja o mogućnosti proširenja 3. HNL, o čemu smo nedavno pisali, a u kojem su kaštelanski klubovi do nedavno bili 'starosjedioci'. Pitanje licence uvijek je aktualno pitanje u hrvatskom nogometu i ne zaobilazi klubove ni iz kojeg ranga.

Međutim, nogometni klub GOŠK jučer je izašao u javnost s 'provokativnom' objavom o tome gdje im je kao klubu mjesto. Kako pišu na svojoj službenoj Facebook stranici, ponukani medijskim pričama o pojedinim klubovima koji ulažu u infrastrukturu kako bi dobili licencu za nastup u 3. HNL – jug, odlučili su predstaviti vlastite infrastrukturne uvjete kako bi poboljšati renome.

Doista, nova uprava GOŠK-a na čelu s predsjednikom Zvonimirom Šimićem napravila je toliko toga u samo godinu dana. Vidjeti riječi na djelu, odnosno bagere u akciji samo nekoliko dana nakon izbora nove uprave nije baš nešto što smo često viđali, ali oni su zasukali rukave. Tek je prva godina iza njih, a između ostaloga su riješili pitanje pomoćnog terena, uredili glavni teren na kojem postaje moguće igrati 'po podu, uredili svlačionice, a u dovršavanju je nova zgrada sa svlačionicama.

Ipak, trenutni glavni kriterij za ulazak u viši rang još uvijek nije zadovoljen. Naravno, riječ je o rezultatima seniora na terenu. GOŠK već gotovo deset godina boravi u 1. Županijskoj ligi, a tek je sada ozbiljno zagrizao za 3. ligu. Premda uprava vjeruje trenutnom igračkom i stručnom kadru, pravi rezultati se još čekaju. Drugi klubovi koji u onome što GOŠK ima zaostaju, prednjače boljim rezultatima, dok se 'crveno-bijeli' uvijek zadovoljavaju sredinom tablice.

Dakako, drugi kaštelanski nogometni klubovi ne zabušavaju, dapače, i oni rade na poboljšanju uvjeta. No ruku na srce, trenutno Val i Jadran ipak love korak za Gomiličanima.

Želja za stabilnim kaštelanskim klubom u višem rangu još uvijek nije ostvariva. GOŠK  tu ambiciju ima, barem da to bude 3. HNL u kojem će nastajati neki novi Pašalići, Milići, Livaje i Vastići. Ali zaslužuju li oni, a s njima i Val i Jadran, mjesto među trećeligašima?


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij