hren

SJEĆANJE NA DESET GODINA UNATRAG
Deset godina prošlo je od povijesnog dana za kaštelanski rukomet. Naime, 6. lipnja 2010. godine u dvorani u Makarskoj rukometaši današnje Ribole Kaštela igrali su finale Hrvatskog kupa te osigurali nastupe na natjecanju u Europi.

Bila je to jedna od najvećih utakmica u povijesti tog kluba, koji je tada nastupao pod imenom „Kaštela Adriachem“, uspjeh koji je mnogo obećavao i dosta toga ispunio. Nadarena generacija domaće „dice“  došla je do posljednje stepenice u natjecanju Kupa, a već iduće sezone domogli su se najvišeg ranga hrvatskog rukometa.

U finalu su igrali protiv goropadnog Zagreba koji je u svojim redovima tada imao Balića, Džombu, Lazarova, Horvata, Špoljarića i ostale zvijezde hrvatskog rukometa. Protiv takvog sastava Kaštelani nisu imali šanse, što se pokazalo već u prvom poluvremenu s visokih 22:14 za Zagrepčane.
Na koncu je rezultat iznosio 40:26, a u redovima Kaštelana briljirao je Matko Bujas s čak 11 postignutih pogodaka. Poraz u finalu nikog nije rastužio, dapače, slavilo se.

Srebrni sastav zlatnog sjaja činili su tada : Željan Bosnić, Mario Družijanić, Davor Bujas, Vedran Trikvić, Jure Dražić, Zdravko Jeremić, Ante Ševo, Petar Topić, Velimir Krokar, Marin Musulin, Matko Bujas, Vedran Jureškin, Stipe Novokmet, Tomislav Radnić, Antonio Babić i Mislav Nenadić. Tadašnji trener bio je Ante Jureškin.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij