hren
 

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza, održanoj ovog  utorka, usvojene su odluke o izmjeni i dopunama svih propozicija natjecanja vezano za pandemiju koronavirusa.

Među najvažnijim odlukama Upravnog odbora je da će se u početak sezone krenuti bez gledatelja, a sukladno mogućnostima odluka će se mijenjati. Druga važna promjena jest da će klub moći početi utakmicu sa samo osam igrača, umjesto dosadašnjih deset, ako se dogodi da zbog pozitivnog slučaja na virus ostatak momčadi ne bude smio nastupiti na utakmici.

Također, donešena je odluka o načinu raspodjele sredstava državne potpore za organizaciju nacionalnih sportskih natjecanja. Na temelju odluke Središnjeg državnog ureda za sport, svakom klubu pristupit će se individualno i raspodjelu sredstava izvršiti u skladu s trenutačnim stanjem. Navedeno je da u potporu klubovima mogu ući troškovi članarine, kotizacije, prijelaza, licenci i iskaznica do kraja godine prema planovima natjecanja kao i neizvršene obveze iz 2020. godine, a zatim i troškovi prijevoza, smještaja i prehrane sudionika natjecanja, troškovi opreme i troškovi neophodne opreme za zdravstvenu zaštitu sudionika natjecanja te opreme koja služi za liječničku dijagnostiku, a sve prema financijskim pokazateljima svakog pojedinog kluba.

Ostale odluke tiču se visine pristojbi sudaca, opunomoćenika, kontrolora i pomoćnih sudaca, zatim liste sudaca, financijskog plana, načina raspodjele sredstava državne potpore za organizaciju nacionalnih sportskih natjecanja i odluka o oslobađanju trenera od plaćanja kotizacije za stručne seminare.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij