hren
 
Na ovogodišnjem europskom prvenstvu u šahu koje se održalo u Šibeniku, između 75 natjecatelja u svojoj kategoriji, te ukupno 600 natjecatelja ovaj skroman srednjoškolac, član ŠK „Petar Sedlar-Pepe", osvojio je laskavu titulu juniorskog prvaka Europe u šahu.

Predsjednik kluba gosp. Ivica Brkić objasnio je da je ovakav uspjeh bio iznenađenje, obzirom da su pobjede većinom odnosili ruski natjecatelji, koji su uzgred rečeno najjači u šahovskom svijetu u svim kategorijama, a na samom natjecanju bilo ih je 15. Također je istakao kako je Ivan Šarić mali genije u tom sportu. Otac našeg prvaka Branko Šarić, rekao nam je da je Ivan  počeo igrati šah sa pet godina, te je naglasio da djecu treba stalno pratiti i pružati im podršku, kako bi se došlo do ovakvih rezultata. Također se zahvalio županu na velikoj podršci u pripremi za ovo veliko natjecanje.

Župan je čestitao prvaku na ovom iznimnom uspjehu, izrazio zadovoljstvo što može poticati ovakve talente, te poželio uspjeh u slijedećim natjecanjima. Daljnji planovi, kako je Ivan Šarić odgovorio na županov upit, je svjetsko prvenstvo koje će se održati za desetak dana u Turskoj.  Izrazio je nadu da će se naći među prvih pet, a sudeći po rezultatu, možemo reći da uspjeh neće izostati.

Izvor: Dalmacija.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  sve pohvale ŠARIĆU na odličnim rezultatima a i županu ANTI SANADERU što je izdvoija slobodnog vrimena da primi našega šahistu

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  BRAVO MALI NEMA ŠTA

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  čestitam šariću saamo naprd pozdrav

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  Prekrasna vijest.

  oko 12 godina prije
 • aron (Gost)

  mali satari ji sve,TI to mozes!

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul