NA VETERANSKOM PRVENSTVU BRKIĆ TREĆI
U trogirskom hotelu Medena proteklih dana održana su pojedinačna kadetska prvenstva Hrvatske za 2021. Godinu, u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza i Šahovskg saveza Splitsko – dalmatinske županije, a pod direktorskim ravnanjem Ivice Brkića, na kojima su mladi Kaštelani ostvarili izniman uspjeh.

Na prvenstvima je nastupilo 254 sudionika koja su se natjecala u ženskoj i muškoj konkurenciji u deset dobnih skupina.

Za kaštelanski šah i ŠK „Petar Sedlar - Pepe” najzanimljivija je bila borba u konkurenciji kadetkinja i kadeta do 15 godina gdje su Karla Begić s 5,5 iz 9 i Marin Grgantov sa 6 iz 9 osvojili visoka četvrta mjesta u konačnom ukupnom poretku.
No, kako im je ovo bila ulazna godina za ovu dobnu konkurenciju, dijelile su se nagrade za ostvareni rezultat u skupini do 14 godina i tu je Karla bila uvjerljivo zlatna, dok je Marinu pripalo srebro.
Domagoj Begić i Stipe Poljak ostvarili su bodovni učinak od 5,5 iz 9, a debitant Marko Felicijo Protrka 3,5 iz 9.
Pobjednica u konkurenciji kadetkinja do 15 godina postala je Petra Kovač (ŠŠK Konaki, Novo Virje) s 8,5 iz 9, dok je najbolji kadet do 15 godina Petar Kovač (ŠK Slaven, Vukovar) s 8 iz 9.

Na prvenstvima su nastupili i kaštelanski mladi šahisti  Ivano Bužančić u konkurenciji do 7 godina, koji je ostvario  3 iz 9 te u konkurenciji do 13 godina Arijan Perdić s ostvarenih 4,5 iz 9, Karlo Grgić 4 iz 9 i Zvonimir Borna Kuzmić s ostvarenih 3 iz 9.

Ogledali se i veterani

I dok su kadeti nastojali ostvariti što bolji uspjeh istovremeno se održavalo i veteransko prvenstvo Hrvatske za 2021. godinu. I ovdje su organizatori bili  Hrvatski šahovski savez i Šahovski savez Splitsko – dalmatinske županije, a pobjednik je međunarodni majstor Nenad Mrkonjić (ŠK FERIT – Osijek) s ostvarenih 5 iz 7.

Iako je i na ovom turniru obavljao direktorsku ulogu, Ivicu Brkića (ŠK „Petar Sedlar – Pepe”) to nije nimalo ometalo u pružanju kvalitetne igre pa je s ostvarenih 4,5 iz 7 okončao svoj nastup na ovom prvenstvu na odličnoj diobi trećeg mjesta.

Foto: S.Tadinac


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij