hren

brkic ivica

Kaštelanin Ivica Brkić predsjednik ŠK „Petar Sedlar – Pepe” te vrlo uspješan čelni čovjek županijskog šahovskog saveza, potvrđen je za predsjednika krovne šahovske organizacije u Hrvatskoj.

Za one manje upućene, ovo je epilog višemjesečne sage koja je započela na izbornoj Skupštini Hrvatskog šahovskog saveza od 6. lipnja ove godine. Tada je prilikom prebrojavanja glasova za izbor predsjednika Saveza Izborna komisija bez valjanog argumenta i pravnog temelja proglasila nevažećim upravo odlučujući glasački listić na kojem je nedvojbeno dan glas Ivici Brkiću.

Izborna komisija je svoju odluku temeljila na činjenici kako je na spomenutom listiću na poleđini bila nadopisana riječ „nije”, iako je na prednjoj strani bilo uredno zaokruženo ime samo jednog kandidata. Nakon žalbene procedure, Ured za opću upravu Grada Zagreba donio je rješenje kojim se potvrđuje izbor Ivice Brkića jer je na spornom listiću nedvojbeno jasno kako je glasač dao glas točno određenom kandidatu.

Pred Brkićem je sada velik i odgovoran posao konsolidacije Hrvatskog šahovskog saveza koji već godinama ima krizu upravljanja uz mnoštvo suprotstavljenih struja. S obzirom na iskustva iz proteklih godina u kojima se Šahovski savez Splitsko – dalmatinske županije prometnuo u jednog od najboljih i najaktivnijih šahovskih saveza u Hrvatskoj, u vodstvu tog saveza vlada optimizam i vjera u dobre buduće rezultate rada Ivice Brkića s ciljem napretka hrvatskog šaha u svim organizacijskim i sportskim aspektima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij