odbojka mala

U utakmici 5. kola domaće Superlige, odbojkaši Ribole Kaštela pobijedili su ekipu MOK Rijeka na gostujućoj utakmici rezultatom 1:3 u setovima (34:32, 18:25, 23:25, 18:25).

Bila je to teže izvojevana pobjeda Kaštelana od očekivanja, a neizvjesnost prvog seta dokazao je istinitost tvrdnji trenera Rančića koji je na početku sezone kazao da je liga sve jača.

Na početku prvog seta Riječani su odmah poveli s tri poena prednosti, no Kaštelani nisu dopustili domaćinima da se razmašu te su vrlo brzo okrenuli rezultat u svoju korist. Ipak do samog kraja je bilo neizvjesno te se pri rezultatu 24:24 igralo na dva poena prednosti, a drama prvog seta je trajala sve do konačnog rezultata 34:32 za domaćine.

Drugi set je krenuo u nešto izjednačenijem tempu uz blagu prednost riječkog sastava. Međutim, sredinom seta Kaštelani ponovo okreću rezultat u svoju korist, baš kao i u prethodnom, no ovaj put nisu dopustili iznenađenje te su set dobili rezultatom 18:25.

Treći set izgledao je kao kopija prethodnog u kojem je izjednačeni ritam trajao sve do pred kraja seta kada su se Kaštelani odvojili na tri poena te dobili set rezultatom 23:25.

Četvrti set počeo je u istom ritmu kao i prethodna dva, ali su se Kaštelani ovaj put ranije rezultatski odvojili te su prednost čuvali sve do kraja seta koji je završio rezultatom 18:25 za goste.

- Iako smo u utakmicu krenuli bez dva glavna dizača, nekako smo se prepali na početku, napravili seriju grešaka i protivnik je to iskoristio te smo izgubili prvi set. Na moju žalost, kao trenera, morao sam uvesti ozlijeđenog Šormaza i Šukera koji su trebali biti pošteđeni, tako da smo od tog trenutka kontrolirali utakmicu i zasluženo pobijedili. Ostaje žal što nismo koristili ostale igrače kojima nedostaje utakmica i morat ćemo uvesti neke promjene, jer još uvijek ne funkcioniramo kako bih ja htio, ali to će doći s vremenom - kazao je trener Rančić.

OK Ribola Kaštela se trenutno nalazi na trećem mjestu domaće Superlige s 12 bodova kao i HAOK Mladost i OK Mursa Osijek koji imaju i utakmicu manje.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada