judo mala

Sredinom ovog tjedna u dvorani centra za rehabilitaciju Mir održalo se 11. klupsko prvenstvo judo kluba Kaštela za najmlađe, koje se sastojalo od natjecanja u poligonu te u sumo borbama.

Natjecanje u poligonu sastojalo se od bazičnih elemenata trčanja, preskakanja, puzanja, provlačenja, hodanja po klupi i slično, a svi sudionici dobili su zlatne medalje za svoj nastup. Malim judašima pri savladavanju poligona pomogli su treneri Ante Batinić i Nenad Buzov.

U savladavanju poligona nastupilo je 35 budućih judaša, a najbrži i najspretniji bio je Kristijan Botić, koji je poligon prošao za 34 sekunde i 9 stotinki, drugo vrijeme imao je Gabrijel Trogrlić 37,56, a treće Antea radić, kojoj je za prijeći poligon trebalo 38,62 sekunde.
Natjecanje je na četvrtom mjestu završila Marija Trkulja, peta je bila Lucija Skejić, šesta Antea Tučaj, sedmi Josip Dujmović, osmi Petar trkulja, deveta Lili Alfirević, a deseti Lovre Janković.

judo najmladi tekst

Sumo borbe su se odvijale na dva borilišta veličine 3×3 m gdje je bio cilj izgurati protivnika izvan borilišta ili ga natjerati da bilo kojim dijelom tijela dotakne tlo. Pobjednik je bio onaj koji je prije ostvari tri boda, a borbe su se odvijale po principu svatko sa svakim u pojedinoj grupi. Borbe su sudili Nenad Buzov i Ivan Stojković, dok su treneri Boško Rozga i Ante Batinić pomagali malim borcima da se snađu na strunjači jer je većini ovo bilo prvo natjecanje.

Nadtupio je 61 mali natjecatelj i natjecateljica, a po skupinama prva su mjesta osvojili Toma Radnić, Anamarija Tučaj, Noa Romić, Ružica Franić, Marta Radić, Ivan Šustić, Željka Bogić, Ivano Bužančić, Roko Lučin, Jakov Šego, Antea Čaljkušić, Ante Jurić, Frane Vidić, Oliver Vidović, Marko Zebić, Zvonimir Džolić, Luka Kujundžić i Roko Buzov.

Foto JK Kaštela


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno