plakat kozjaktrail

Nakon uspješnih nastupa na trail utrkama diljem Dalmacije, članovi Dračara, trail sekcije HPD-a Kozjak, sudionike trail utrka ugostit će i na svojoj stazi, na drugom izdanju utrke „Kozjak trail“, koja će se u organizaciji HPD-a Kozjak održati 21. svibnja.  Iako su do utrke ostala još dva tjedna pravo je vrijeme za odlučiti se na sudjelovanje i prijaviti se.

Start i cilj utrke „Kozjak trail“ bit će kod planinarskog doma Putalj ponad Kaštel Sućurca, a utrka će imati dvije kružne dužinske kategorije.

Kraća utrka duga je 10 km sa  600 metara visinske razlike, dok će sudionici duže utrke morati pretrčati 25 km staze sa 1200 metara visinske razlike.

- I duža i kraća utrka trče se planinarskim stazama Kozjaka, ali i na onim stazama Kozjaka koji su manje poznate i koje su zaboravljene i zarasle u travu i makiju. No, za potrebe ove utrke sve staze smo očistili i ponovno učinili prohodnima. Obje staze biti će dodatno označene našim trakicama i strelicama zbog lakše orijentacije. Prošle godine u listopadu održali smo premijerno izdanje naše utrke na kojem je nastupilo 100 natjecatelja, ništa manje ne očekujemo niti ove godine. Ova utrka ujedno je i 6. kolo Dalmatinske trail lige, koja ove godine broji čak 12 utrka diljem Dalmacije – naveli su organizatori.

Online prijave za „Kozjak Trail“ već su otvorene na web  stranici www.stotinka.hr , a cijena startnine za obje dužinske kategorije je 120 kuna po osobi.
Svi oni koji startninu uplate do 15. svibnja dobit će puni startni paket što uključuje pamučnu majicu s ručno oslikanim radom akademske slikarice Vere Mekinić, startni i finisherski poklon, okrepu na stazi, digitalno mjerenje vremena, startni broj sa vlastitim imenom, obrok i piće u cilju, osiguranje HGSS-a, osigurane tuševe, a voditelj programa koji će biti zadužen i za „after race party“ je poznati DJ i stand up komičar Josip Škiljo.

Više informacija o utrci i organizaciji utrke zainteresirani mogu saznati na službenim web stranicama organizatora www.dracari.eu

- HPD Kozjak poziva sve trkače, rekreativce, planinare i sve zaljubljenike u prirodu, da na ovaj način upoznaju skrivene ljepote Kozjaka kao što su vrh Debelić, sklonište Orlovo gnijezdo, crkvica Sv. Ivana, crkvica Sv. Luke, skrivena oaza Marića staje, odmorište Izvor, jamu Birnjaču i druge zanimljivosti.  Vidimo se na planinarskom domu  Putalj 21. svibnja – poručili su Dračari.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno