NIJE U ŠOLDIMA SVE...
Hrvatski navijači priredili su spektakularan doček našim nogometnim reprezentativcima cijelim putem od zračne luke Dr. Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića. Policija procjenjuje preko 550.000 navijača koji su danas dočekali srebrne Vatrene zlatnog sjaja.

VEČER UZ FILMSKU GLAZBU
Dramska prvakinja Ksenija Prohaska i ovog ljeta nastupit će pred kaštelanskom publikom i to u utorak, 17. srpnja, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 21 sat, na koncertu pod nazivom „Holivudska filmska glazba“.

KONCERT JOLE I SPEKTAKULARAN VATROMET
Nakon godina čekanja, novi most Čiovo – kopno svečano će se otvoriti u utorak u 11 sati. Tim povodom, Grad Trogir i Općina Okrug organiziraju veliku feštu. Nastupit će Jole, klapa Mindula i Trogirski kanti.

PETO ISPITIVANJE KAKVOĆE MORA
Prošlotjedno uzorkovanje i ispitivanje kakvoće mora na 12 kaštelanskih plaža pokazalo je da je more na dvije plaže zadovoljavajuće kakvoće, a na deset plaža ono je bilo izvrsno.

KAŠTELANSKO LJETO
Nakon smirivanja navijačkih strasti, Kaštelani i njihovi gosti vraćaju se svakodnevnim obvezama, ali i zabavi i ljetnim događanjima pa se tako večeras, u ponedjeljak 16. srpnja, održavaju dva događanja iz programa Kaštelanskog ljeta.

VATRENI U SRCIMA GRAĐANA OVOG GRADA
Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi od Francuske sa 2-4 (1-2). Francuska je povela autogolom Marija Mandžukića u 18. minuti, na 1-1 poravnao je Ivan Perišić u 28., novo vodstvo Francuskoj osigurao je Antoine Griezmann u 38. iz jedanaesterca, da bi u nastavku "galski pijetlovi" preko Paula Pogbe u 59. i Kyliana Mbappea u 65. minuti stigli do vodstva od 4-1. Na konačnih 4-2 smanjio je Mandžukić u 69. minuti.

GENERACIJA 2018. 
Za sva vremenaLuka Modrić je predvodio jednu generaciju koja je često gubila u šokatnim utakmicama. No, uz znanje i sreću smo uspjeli

GOVORIT ĆE SE O KOMUNALI, NERAZRVSTANIM CESTAMA TE SOCIJALI I ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI
Vijećnici grada Kaštela u utorak, 17. srpnja u 12 sati,održat će 9. sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će biti riječi o priključenju na komunalne vode građevina, nerazvrstanim cestama, o uključivanju Grada u akcije Prijatelji djece. Govorit će se o Programu javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zašti za ovu godinu, te će se predložiti odluka o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića “Kaštela” kao i imenovanje predsjednika i članova Povjerenstva za praćenje stanja okoliša.

FRANCUSKA je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Hrvatsku 4:2 i osvojila svoj drugi naslov prvaka u povijesti

Luka Modrić proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva!
Možda i najveće priznanje u svojoj karijeri dobio je kapetan Hrvatske Luka Modrić. Naš kapetan proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva, na kojem je Hrvatska osvojila srebrno odličje! Vatreni su u finalu poraženi od Francuske s 4:2.

Poštovani čitatelji, došao je i taj trenutak kada, možda neočekivano ali sigurno zasluženo, hrvatska nogometna reprezentacija piše najblistavije stranice u povijesti hrvatskog sporta. I kao što je izbornik Dalić poručio svojim igračima da uživaju u finalnoj utakmici, isto tako i mi svima vama želimo da uživate u današnjem finalu.

Za popodnevno veliko finale i slavlje, bez obzira na rezultat utakmice s Francuskom, spremni su i članovi DVD-a Kaštela.

PRIKUPLJALA SE POMOĆ ZA ANU I IVANA IZ LIVNA
Kroz igrokaze na brcu u Kambelovcu sinoć je održan osmi po redu „Timbar“ KUD-a Karol Wojtyla i njihovih gostiju, GKM Vitez, Bjelovarskog kazališta i dramske sekcije dječjeg karnevala OŠ Bijaći. Večer je bila i humanitarnog karaktera te su se skupljali i dobrovoljni prilozi za Anu i Ivana Budić iz Livna koji boluju od multiple skleroze te su im potrebni skupocjeni lijekovi, ortopedska pomagala kao i adaptacija krova obiteljske kuće.

KONCERT KLASIČNE GLAZBE
Kaštelanska pijanistica Ivana Štimac, u svom rodnom gradu ugostila je braću Stefana i Francesca Parrina te su svi troje u subotu navečer u prekrasnom ambijentu dvorca Rušinac u Kaštel Lukšiću, poklonicima klasične glazbe poklonili pravi užitak zvukova klavira, flaute i violine.

IZ KANTUNA O SVEMU, SVAČEMU, SVAKOME I VATRENIMA
O tome kako se može svjedočimo svi zajedno ovih dana. Kako se može disati kao jedan, željeti kao jedan, voljeti se bez podjela. Škola izvrsnosti autentične potrebe u nama za pripadanjem kolektivu koji vrijedi, napreduje i otvara nova vrata. O tome koliko je važno tko je onaj koji nas predstavlja pred svim bojama na zastavama koje postoje. Jer je tako u poretku svijeta, da je neki čovjek iznad drugih ljudi kao vođa i predstavnik određene grupacije, a ne lopov i uvlačigizuca što nam se prečesto zalomi da baš takve, eto, izaberemo.

ZVUČI nestvarno, ali je istina - u 17 sati igra se najveća utakmica u povijesti hrvatskog sporta. Na moskovskom Lužnikiju, Hrvatska će protiv Francuske zaigrati u finalu Svjetskog prvenstva!

LOVCI TRADICIONALNO U LUKŠIĆU
„Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta...“ orilo se u subotu navečer lukšićkim brcem, a uz pjesmu benda Barbarosa za nedjeljno slavlje, dobrom zabavom i lovačkim delicijama, pripremalo se više stotina gostiju na tradicionalnoj lovačkoj fešti lovačke udruge Kaštilac.

Ludu noć na Gojači ove su subote organizirali pripadnici sućuračke Torcide. Uz pristupačne cijene jela i pića prisutne je zabavio bend Ritam kiše. Sam početak fešte posjetio je svojim fotoaparatom naš Luka Ištuk pa pogledajte kako je to izgledalo…

GKM U SUĆURCU
Odigrana sinoć u Kaštel Sućurcu, predstava Kazališni sat po tekstu Karela Čapeka "Kako nastaje kazalište" koju je dramatizirao Jasen Boko, kultna je predstava Gradskog kazališta mladih koja je premijerno izvedena 14. svibnja 1992., te je do danas neprestano na repertoaru sakupivši više od 600 izvedbi te postavši jedna od najdugovječnijih hrvatskih kazališnih predstava u povijesti.

UKLONITE VOZILA – RADOVI ĆE POTRAJATI DESET MJESECI
 Najavljena zahtjevna rekonstrukcija ulice Polinovac u Kaštel Novom, započet će u ponedjeljak, 16.srpnja, zbog čega se mole građani da svoja vozila parkiraju na nekoj drugoj lokaciji kako ne bi ometala izvođenje radova.

 

Na području grada Kaštela je u posljednjih mjesec dana asfaltirano desetak ulica za što je iz gradskog proračuna izdvojen iznos veći od 700 tisuća kuna.