RADOVI PO UZORU NA „A JE TO“ EKIPU
Kao što su i obećali iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla Servisi, sredinom prošlog tjedna asfaltiran je kanal nastao za vrijeme radova  na izmještanju elektroničko komunikacijske mreže u ulici don Frane Bege u Kaštel Kambelovcu, koji su potrajali nekoliko puta dulje nego je bilo planirano.

KAŠTELANSKA NOĆ KAZALIŠTA
Zagrijavanjem budućih glumaca Kaštelanskog kazališta, ali zasigurno i velikih kazališnih kuća, na daskama Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću, ove je subote prijepodne započela međunarodna Noć kazališta u Kaštelima, koja je nastavljena u poslijepodnevnim i večernjim satima predstavama za male i velike.

DAN SJEĆANJA
Paljenjem svijeća u Vukovarskoh ulici u Kaštel Starom, građani Kaštela, predstavnici gradske vlasti, pojedinih udruga, institucija i političkih stranaka, i ove su godine obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

RADOVI SA ZNANSTVENOG SKUPA
Zbornik radova sa znanstvenog skupa povodom 130. obljetnice rođenja fra Bernardina Sokola, ovog tjedna predstavljen je i u Zagrebu u Kuli nad Kamenitim vratima, a organizatori su bili družba „Braća hrvatskog zmaja“, koji u Kuli stoluju.

NAVODNO PRONAĐENI NEKI TRAGOVI
Marijan Ljubić, 82-godišnjak iz Kaštel Lukšića, za kojim posljednja tri dana na Kozjaku tragaju sve nadležne službe, još uvijek nije pronađen, a potraga za njim nastavlja se i dalje.

BIBLIJSKI VRT
Prodajna izložba radova nastalih u likovnoj koloniji održanoj u Biblijskom vrtu u povodu njegove 20. obljetnice, privukla je u mali izložbeni prostor dvorca Vitturi poklonike likovne umjetnosti, ali i prijatelje tog jedinstvenog vrta.

VUKOVARSKA ULICA
U danima sjećanja na Vukovar i Škabrnju, kada se svi s pijetetom prisjećamo žrtava, Kaštela koja već tradicionalno odaju počast poginulim paljenjem svijeća u ulici koja i nosi ime grada heroja u Kaštel Starom, ove godine to će učiniti i novim muralom.

GRAD HEROJ
Bitka za Vukovar najveća je i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu, vođena u drugoj polovici 1991. godine. Postrojbe Jugoslavenske narodne armije (JNA) potpomognute raznim srpskim paravojnim postrojbama 87 dana pokušavale su slomiti otpor šačice hrvatskih branitelja, u čemu su uspjele 18. studenoga, kada su započele i masovne likvidacije branitelja i civila. Tijekom opsade grad je u potpunosti razoren

KAŠTELANSKI ADUT
Franjo Đaković glumac je mlađe generacije hrvatskog glumišta, koji je nakon studentskih dana u Splitu, izabrao Kaštela za svoj dom, a svojim sadašnjim sugrađanima večeras će se, na Noći kazališta, predstaviti izvedbom monodrame „Vodič kroz galaksiju za autostopere“,  znanstveno-fantastičnu satiru autora Douglasa Adamsa. S mladim glumcem razgovarali smo ususret kaštelanskoj izvedbi.

U STAROM I SUĆURCU
U cijeloj Hrvatskoj, u nedjelju će se na poseban način obilježiti Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, zbog čega će se u velikom broju gradova i mjesta u subotu, 17. studenog, prigodno paliti svijeće i održavati svete mise, a obilježavanju se i ove godine priključuje i Grad te građani Kaštela.

PROGRAMI U STAROM I LUKŠIĆU
Kako će biti organizirana i što će donijeti ovogodišnja manifestacija Advent u Kaštelima, koja će se odvijati od 1. prosinca do 5. siječnja, bila je tema konferencije za medije koju su održali gradonačelnik Denis Ivanović i njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić, pri čemu je jedna od novosti da će se manifestacija ove godine održati na dvije lokacije, u Kaštel Starom te u Kaštel Lukšiću.

SASTANAK GRADONAČELNIKA I NAČELNIKA DIJELA SPLITSKE AGLOMERACIJE I ŽUPANA BOBANA:
O najvažnijim zajedničkim projektima prometne, komunalne i vodovodne infrastrukture raspravljali su jučer gradonačelnici i načelnici gradova dijela splitske aglomeracije od Trogira do Omiša i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban s direktorima Čistoće, Prometa te Vodovoda i kanalizacije.

VOZAČI PRIPAZITE
Tijekom nadolazećeg vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provoditi će se pojačane aktivnosti u prometu, u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama i povećanja razine sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu.

POSTAVLJAJU SE ZNAKOVI
Grad Kaštela pridružio se kampanji tvrtke Split parking “Želiš li se mijenjati za mjesto”. Ovoga tjedna su postavljeni personalizirani prometni znakovi s fotografijama osoba s invaliditetom koje direktno „pitaju“ svoje sugrađane žele li se mijenjati za mjesto čime ih se želi osvijestiti da ne parkiraju na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom.

KATEGORIJA INOVATIVNOSTI
U sklopu međunarodne poslovno turističke burze PUT, u varaždinskom hotelu Turist održana je svečanost dodjele godišnjih nagrada Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia. Nagrada Simply the best za kreativnost i unapređenje turističke ponude dodijeljena je u pet kategorija, a u kategoriji Inovativni projekti pripala je projektu „Vinska kočija“ OPG-a Kapov iz Kaštela.

FILMSKA PRIČA IZ RATNE BOLNICE
U povodu obilježavanja Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju, koji organizira udruga Benedikt uz suorganizaciju brojnih udruga i ustanova, Gradska knjižnica Kaštela u četvrtak je u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću upriličila prikazivanje dugometražnog dokumentarnog filma „Srce Vukovara“.

NESTAO NA KOZJAKU
Članovi HGSS stanica Split, njih dvadesetak, a među njima i članovi ispostave Kaštela, četvrtak večer dočekali su na Kozjaku, gdje je u tijeku velika potraga za nestalim 82-godišnjakom iz Kaštela.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda DmBio organske čokoladne pločice s kokosom 40g, oznake barkoda 4 010 355 346117, najbolje upotrijebiti do: 17.04.2019, podrijetlom iz Njemačke, zbog moguće prisutnosti metalnih komadića žice.

PROMET PRIVREMENO ZATVOREN
Starom boru, koji se nagrizen zubom vremena, opasno nadvio nad prometnicu i šetnicu pored hotela Palace u Kaštel Starom te predstavlja opasnost za prolaznike ali i smeta obližnjim objektima kojih je u ovoj zoni svakim danom sve više, na kraj su jutros došli- alpinisti.

ZA VRIJEDNU SURADNJU
Dugogodišnja i plodonosna suradnja Gradskog društva Crvenog križa Kaštela s pojedinim kaštelanskim ustanovama, tvrtkama kao i Gradom Kaštela, rezultira čestim uspješnim akcijama i različitim svakodnevnim humanitarnim i socijalnim aktivnostima, a tim povodom svojim suradnicima GDCK Kaštela, ovog četvrtka, dodijelilo je prigodne zahvalnice.

ZA KRIŽNI PUT
Ovog petka, 16. studenog u 19 sati, u izložbenom prostoru dvorca Vitturi bit će otvorena izložba likovnih radova studenata Umjetničke akademije u Splitu, nastalih na nedavno održanoj likovnoj koloniji u Biblijskom vrtu.