hren

crtanje

Crtanje je dio svakog djetinjstva, a to šarenilo boja itekako je potrebno.

Opširnije...

amsterdam

Pitanje sigurnosti uvijek je prvo na umu putnicima kada odlučuju koju destinaciju će posjetiti.
Ali, globalna pandemija je svijet okrenula naglavce. Pitanje što neko mjesto čini „sigurnim” je dobilo nova značenja. To bi moglo objasniti promjene na vrhu indeksa sigurnosti gradova (SCI), koji rangira 60 međunarodnih destinacija po parametrima digitalne sigurnosti, sigurnosti po pitanju zdravlja, infrastrukturi, osobne sigurnosti, ali i sigurnosti okoliša, što je nova kategorija uvedena ove godine.

Opširnije...

tucakovic

Marina Tucaković preminula je u bolnici gdje je provela posljednje dane nakon što joj se pogoršalo zdravstveno stanje.
Posljednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović gdje je prebačena nakon što joj se u utorak naglo pogoršalo zdravstveno stanje.

Opširnije...

posao mala

Ako razmišljate o ostanku na sadašnjem poslu, dobro razmislite o svojoj ulozi u kompaniji i što želite postići. Dobili ste primamljivu ponudu za posao? Hoćete li to reći svome šefu/šefici?

Opširnije...

smrdljivi martin

Jedni od najdosadnijih insekata uopće su definitivno smrdljivi martini. Oni, uz vinske mušice i mrave, često "napadaju" domove i maltretiraju ukućane. Najviše ih ima u proljeće i jesen, a ako puste smrad, nadrapali ste. 

Opširnije...

image

Četvero svemirskih turista SpaceX-a sigurno je sletjelo u Atlantski ocean nakon tri dana provedena u svemiru, što je bila prva misija u orbiti u povijesti u kojoj nije bilo nijednog profesionalnog astronauta. 

Opširnije...

mobitel poruka

Krajem ove godine stižu novi emotikoni na smartphone. Riječ je o ukupno 838 novih znakova koje je ovog mjeseca odobrio Unicode Consortium. U novostima je 75 novih mogućnosti što se tiče tonova boje kože i 37 novih emotikona.

Opširnije...

najsigurniji grad

Kopenhagen je najsigurniji svjetski grad, prema indeksu koji je objavio Economist Intelligence Unit, a rangira 60 međunarodnih odredišta na temelju digitalne, zdravstvene, infrastrukturne i osobne sigurnosti, kao i zaštite okoliša, što je nova kategorija uvedena ove godine.

Opširnije...

rizoto s gljivama

Rižoto je ukusno i iznimno fleksibilno jelo koje se može pripremiti od različitih namirnica – mesa, ribe i povrća uz nezaobilazni naribani sir. 

Opširnije...

zena u voznji

Štednja i ušteda su uvijek dobra stvar, pogotovo u ova turbulentna krizna i neizvjesna vremena, kada cijene svega, pa tako i goriva, idu u nebo. Stoga je dobro pripaziti na nepotrebnu potrošnju gdje god i kad god je moguće, a jedan od načina je ušteda goriva optimalnim načinom vožnje.

Opširnije...

slon na grani

Ispričati se kada si u krivu ili kada zaboraviš prijateljičin rođendan sasvim je normalno, no mnogi od nas to čine puno češće nego što je potrebno. Donosimo 10 životnih situacija u kojima se nikada ne biste trebali ispričavati.

Opširnije...

namirnice vlakna

Vlakna su nevjerojatno važna. S ovom tvrdnjom sigurno ste već upoznati. Sa sobom donose cijeli niz prednosti za zdravlje, a određene vrste vlakana mogu potaknuti mršavljenje, sniziti razinu šećera u krvi i pomoći u borbi protiv zatvora.

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Osim što i nema previše događanja, današnje vrijeme bi se moglo potruditi da pokvari i ovo što je planirano...

Opširnije...

zemlja

Služba za praćenje atmosfere Copernicus pomno prati područje Antarktika kako bi pratila razvoj ovogodišnje ozonske rupe nad Južnim polom, koja je sada dosegla površinu veću od Antarktika. Nakon prilično standardnog početka, ozonska rupa iz 2021. značajno je narasla u posljednjih tjedan dana i sada je veća od 75 % ozonskih rupa u toj fazi sezone od 1979. godine.

Opširnije...

zamke

RODITELJI, POVEDITE SVOJE DIJETE NA EKONOMSKI FAKULTET U SPLITU!
U utorak, 28. rujna 2021. godine u Velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu s početkom u 18 h održat će se radionica za osnovnoškolce pod nazivom „Zamke besplatnih aplikacija“.  

Opširnije...

patike hodanje

Za naše tijelo je izuzetno važno da smo aktivni i da se krećemo dovoljno. Bavite se jogom, plešite kod kuće, idite u šetnju - bilo koja fizička aktivnost je poželjna. Ako se ne krećete dovoljno vaše će vas tijelo na to upozoriti.

Opširnije...

clint eastwood

91 MU JE GODINA TEK
Živuća glumačka i filmska legenda ne shvaća zašto redatelji odlaze u mirovinu

Opširnije...

meso

Kako bi se potaknula Maillardova reakcija, meso se prije pečenja suši papirnatim ručnikom i obavezno stavlja na dovoljno vruću tavu kako bi se dobio fini okus i zadržala sočnost mesa...

Opširnije...

labrador

Povezanost psa i čovjeka traje već 40.000 godina i pas je bio prva životinja koju je čovjek pripitomio. Danas postoji više od tristo pasmina pasa, a jedna pasmina drži prvo mjesto kao najpopularnija.

Opširnije...

01

Oslobođeno tijelo ostavlja dug identiteta za sobom kao relikt vremena u kojem je njegova konstrukcija bila dominantna agenda mode. Preobrazbom biotehnološkog konteksta moda se obraća neposrednom iskustvu tijela i tjelesnosti. U tranzicijskom prostoru povijesti koja se paralelno događa u virtualnom i realnom prostoru otvara se mogućnost konačne slobode tijela. Kreativna intervencija poprima ontologijski smisao stvaranja istinskog subjekta.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij