grah

Grah se jede cijele godine, ali konkretna fina variva koja mirišu na povrće ili suho meso, divote iz pećnice kao i kombinacije s repom, kiselim kupusom, mljevenim mesom… posebno pašu zimi. Iako se možete poslužiti prečicom i kupiti grah iz limenke, domaći je ipak najbolji – pod uvjetom da ne napravite pokoju pogrešku.

Opširnije...

najstariji

Najstariji čovjek na svijetu, Saturnino de la Fuente García iz španjolskog Leona, umro je u dobi od 112 godina i 341 dana, objavila je u utorak Guinnessova knjiga rekorda.

Opširnije...

aktivnist

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “AktivniST” s ciljem edukacije mladih o UN-ovim ciljevima održivog razvoja te osmišljavanja lokalnih rješenja u skladu s navedenim ciljevima.

Opširnije...

roditelj dijete

Djeca koja odrastaju uz pozitivno roditeljstvo vjerojatno će razviti vještine koje su im potrebne da bi se dobro snašle u školi, izgradila prijateljstva i osjećala se dobro.

Opširnije...

morska kornjaca

U splitskom Prirodoslovnom muzeju u srijedu će se otvoriti pokretna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba, pod nazivom 'Zaštita i očuvanje europskih morskih kornjača', u sklopu projekta Life Euroturtles.

Opširnije...

bareza

U 86. godini umro je jedan od najvećih hrvatskih dirigenata Nikša Bareza koji je više od pola stoljeća dirigirao po najvećim europskim opernim kućama i koncertnim dvoranama, izvijestio je u ponedjeljak navečer HRT.

Opširnije...

djevojke obrisi

Bili mi svjesni toga ili ne, svoje tijelo često promatramo kroz prizmu kulture prehrane i dijeta, a to dovodi i do negativnoga mišljenja samih sebe o našem tijelu.

Opširnije...

motivacijska

Udruga Split Tech City koja okuplja brojne splitske IT tvrtke, organizacije i pojedince, u siječnju organizira niz besplatnih predavanja relevantnih stručnjaka koji će raspravljati o važnosti povezivanja obrazovanja s tehnološkom industrijom.

Opširnije...

hodanje1

Kada vam netko kaže da hodanje nije trening, nemojte ga slušati. Svaka aktivnost je dobra aktivnost, a to vrijedi i za hodanje koje vam može pomoći da postignete ciljeve koji se tiču dolaska u kondiciju i gubitka kilograma.

Opširnije...

sangaj

Djelo je to britanskog arhitektonskog studija Heatherwick za kinesku tvrtku Tian An koji su kompleks osmislili tako da izgleda kao dvije planine pokrivene šumom...

Opširnije...

porin

Grad Osijek bit će domaćin 29. dodjele glazbene nagrade "Porin" koja će se održati 25. ožujka u osječkoj sportskoj dvorani "Gradski vrt", izvijestili su u petak u Osijeku predstavnici Upravnog odbora "Porina" i lokalnih vlasti.

Opširnije...

jabuke

Unatoč domaćoj proizvodnji, uvoz jabuka i dalje je velik. Kupcima je teško procijeniti što kupuju - jabuku iz uvoza koja je mjesecima bila u hladnjači ili ovosezonsku, domaću. Obratite pozornost na peteljku jabuke, ako je jabuka dugo stajala, što je čest slučaj s uvoznom, tada je peteljka tamnosmeđa i suha, lako otpada, dok ju je na svježem voću gotovo nemoguće otrgnuti.

Opširnije...

juha prezgdana juha

Iako je priprema vrlo jednostavna, a sastojci iznimno pristupačni, danas je ovo uglavnom zaboravljeno jelo koje se rijetko kada radi...

Opširnije...

termometar

Godina 2021. bila je šesta najtoplija godina na Zemlji od početka mjerenja, objavila je u četvrtak američka nacionalna uprava za oceane i atmosferu.

Opširnije...

film murina

Nacionalni park Kornati ušao je s filmom "Murina" Antonete Alamat Kusijanović u finale izbora za najbolju europsku filmsku lokaciju, a glasati se može do 31. siječnja putem službene stranice Europske mreže filmskih komisija (EUFCN).

Opširnije...

ulje2

Jeste li znali da možete reciklirati svoje ulje za kuhanje? Sve što trebate učiniti je pustiti da se ohladi na sobnu temperaturu, procijediti ga kroz maramicu i uliti u hermetički zatvorenu posudu.

Opširnije...

laptopi

Webom i dalje kruže raznorazne tvrdnje o tome kako uređaji funkcioniraju, što im može naštetiti i tome slično koje nemaju puno veze sa stvarnim stanjem stvari

Opširnije...

split vlaga

Jutros su u dijelu zemlje temperature padale do -17°C, a "debelih" minusa bit će i u ovoj noći.
Četvrtak je donio konačno smirivanje bure koja je početkom tjedna bila jaka do olujna, a podno Velebita i orkanska gdje su se mjerili udari do čak 185 km/h.

Opširnije...

zvijezda la

U takozvanom kultu slavnih ne manjka sljedbenika, ali nova istraživanja pokazuju da ljudi koji su opsjednuti životima bogatih i slavnih obično postižu niže rezultate na kognitivnim testovima.

Opširnije...

maska naocale

Kada istovremeno nosite naočale i masku, onda se naočale mogu početi magliti zbog kondenzacije. Kada izdahnete dok nosite masku, molekule vode u vašem dahu dolaze u doticaj s maskom. Ovisno o tome koliko je materijal porozan, neke molekule će proći, a ostale će biti preusmjerene kroz najbliži izlaz. To je obično prema gore, pa molekule dolaze do naočala.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada