hren
 

Masline koje se upotrebljavaju za konzerviranje kao stolne masline moraju biti odgovarajuće veličine i oblika zbog privlačnijeg izgleda, pa se plodovi između 3 do 5 g smatraju srednje velikim, dok su oni mase iznad 5 g veliki plodovi. Oblik ploda je različit, od ovalnog koji je najčešći pa do izduženog kod nekih sorata. Različiti postupci konzerviranja maslina razlikuju se od jedne regije do druge, ali ovise isto tako i o sorti maslina. Ipak, postoje iznimni slučajevi kad je plod dovoljno sladak da je moguća njegova konzumacija direktno sa stabla, a razlog tome je fermentacija koja se u plodu odvija još dok nije ubran. Ovo je slučaj kod grčke sorte Thrubolea koja se uzgaja na Kreti.

Znanstvenici ističu kako ne postoji samo jedan ključ za smanjenje opasnosti od koronavirusa, već je potrebno kombinirati nekoliko mjera.

Omlet je jedan od najpopularnijih izbora za doručak, brunch, ručak ili večeru. Ne samo da je riječ ukusnom proteinskom obroku sastavljenom od jaja koji će vas stajati svega nekoliko kuna po osobi već se i brzo priprema. Jedan omlet u prosjeku se peče 90 sekundi.

POSEBNA PONUDA U NAREDNIH DESET DANA
Svim ljubiteljima burgera sljedeća informacija zasigurno će izmamiti osmijeh na lice. Od četvrtka uz standardni menu nudimo i menu s burgerima koji će našim gostima biti dostupan narednih deset dana. U našoj ponudi nalaze se četiri različite opcije od kojih bi naročito željeli izdvojiti burger od tune Mala Mora koji dostojno predstavlja naš restoran.

Legendarni britanski sastav Iron Maiden vratit će se u Hrvatsku po šesti put 2021. godine, potvrdio je danas bend.

Prije nekoliko godina Yahoo je objavio snimku slapa kako „teče uzbrdo“. Zbog jakih udara bure dio vode uopće nije dospijevao na tlo već ga je vjetar nosio u zrak, stvarajući dojam da slap prkosi gravitaciji i teče u visinu...

LIJEP POČETAK DANA
Ovih dana može biti teško doći do motivacije.

Mnogi baterije, umjesto na za to predviđena mjesta, miješaju s običnim otpadom, a stručnjaci upozoravaju da u procesu uništavanja otpada baterije mogu biti zdrobljene i probušene te eksplodirati i izazvati požar.

Obrok koji je veoma važan kada se želite zdravo hraniti i pritom izgubiti kilograme jest doručak.

NASA je jučer objavila kako je na osvijetljenoj strani Mjeseca našla molekule vode te naglasila kako se radi o vrlo važnom otkriću. Neki bi mogli reći: "Ah, opet pretjeruju; kakvo je to važno otkriće kada smo već prije znali da ondje ima vode?"

Na obljetnicu njegove smrti Scardona je odlučila objaviti pjesmu "Odnija me život" koju je napisao Ante Padovan, a još za života otpjevao Vinko. Pjesmu su naime već izvodili klape Drid i Kampaneli i njome osvojili nagradu na Večerima dalmatinske pisme

Na zaštitnim maskama skupljaju se bakterije i virusi i zato ih je potrebno često mijenjati, odnosno prati ako je riječ o višekratnim maskama.

ZIMSKE GUME
Guma tlo dodiruje površinom koja otprilike odgovara površini dlana. Zato bi trebala biti u najboljem mogućem stanju. Guma u solidnom stanju će poslužiti ali nije idealna, no lošu gumu odmah treba baciti

Izviđači, vojnici, planinari, veterani domovinskog rata i ostali volonteri pošumljavali su požarišta u Žrnovnici, a pridružio im se i kanadski veleposlanik.

S jedan na drugi kraj otoka možete doći Dubai Monorailom. Ova pruga s jednim kolosjekom duga je oko 4,8 kilometara, ima tri stanice, a povratna karta stoji oko 43 kune.

Do sada smo pri ulasku u automobil razmišljali o sigurnosnom pojasu i sličnim stvarima.

Jedan od najljepših pogleda na Drniš, Prominu i Petrovo polje puca upravo s Gradine, jedine utvrde koja je očuvana u samom gradu...

TEHNO SAVJETI
Postoji nekoliko načina kako možete ponovno vratiti nehotice izgubljeni e-mail u Googleovom servisu za webmail

Paul McCartney će u prosincu objaviti svoj album “McCartney III”, a riječ je o novoj kolekciji pjesama koju je napisao, odsvirao i producirao taj član Beatlesa, pedeset godina nakon svog prvog samostalnog albuma.

ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE
Uprava Hrvatskog narodnog kazališta u subotu je, kako bi zaštitila zdravlje svoje publike i svih sudionika festivala Marulićevi dani, a zbog novonastale epidemiološke situacije u ansamblu Gradskog dramskog kazališta Gavella, koje je s tri predstave trebalo gostovati na Festivalu, donijela odluku o prekidanju festivala.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij