hren
 

Nakon nevjerojatnog uspjeha iz 2015. godine, koncept je ubrzo nadišao hrvatske granice i otputovao u Svijet, a sada stiže i u grad pod Marjanom

NP „Krka“ postao je kulisa poznatog šibenskog DJ-a Lawrencea Kleina, čiji će se dvosatni nastup emitirati putem Facebooka ovog četvrtka od 21 sat

Splitski skladatelj Ivo Lesić povratak djece u vrtiće i škole najavio je korisnom pjesmom i naslovom bez okolišanja: “Peri ruke!”.

ŠOLTA – Tu je, prekoputa. Tako blizu kopna, a opet sasvim dovoljno daleko da bi pobjegli od svakodnevnice. Tako blizu Brača, a tako različita od njegove urbanizirane otočnosti. Tako blizu Splita, a tako – otok… Šolta je jedan od onih naših skrivenih aduta za koje sigurno možemo reći – tu sam siguran.

BAJKA 'ICKABOG'
Autorica J. K. Rowling namjerava objaviti bajku 'Ickabog' – knjigu koja nema veze s franšizom Harryja Pottera

„The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think“ nova je komunikacijska kampanja Hrvatske turističke zajednice koja se pokreće na tržištima u okruženju krajem ovog tjedna, odnosno početkom lipnja, na svim ključnim on line i off line komunikacijskim kanalima.

TEHNO SAVJETI
Donosimo pregršt načina kako upogoniti Microsoftov operativni sustav tako da obavlja pretraživanje za vas što je učinkovitije moguće

Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef’s Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete. Suradnja je započela predstavljanjem bogatstva i kvalitete hrvatske gastronomije. Tijekom sljedećih sedam tjedana poznati hrvatski chefovi prezentirat će najznačajnije hrvatske gastro regije, dok će u završnici promocije u srpnju biti predstavljena cjelokupna hrvatska gastro scena u sklopu najboljih gastronomskih destinacija Europe.

WEB PREGLEDNICI
Uz mogućnost grupiranja kartica i automatskog blokiranja oglasa koji opterećuju računalne resurse Chrome bi trebao dobiti niz poboljšanja vezanih uz računalnu sigurnost i privatnost

INMUSIC FESTIVAL
Slavni Nick Mason sa supergrupom Nick Manson's Saucerful of Secrets u lipnju 2021. u sklopu odgođene europske turneje dolazi na glavnu pozornicu zagrebačkog INmusic festivala #15. Tako će i hrvatska publika imati prilike čuti rijetko izvođene klasike Pink Floyda i zakoračiti u glazbenu eru, ovjekovječenu kultnim koncertnim filmom "Pink Floyd: Live at Pompeii", najavljuju organizatori

RAVNATELJ Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević rekao je u HRT-ovoj emisiji Tema dana da je prirodno da moraju dignuti cijenu u sezoni s obzirom na to da su ogroman sustav s gotovo 700 zaposlenika.

Dinara će biti 12. park prirode u Hrvatskoj, a u Kninu je u petak na predstavljanju prijedloga zakona o proglašavanju Dinare parkom prirode istaknuto da u nj ulaze masiv Dinare (Dinara, Troglav i Kamešnica), izvorišni dio i gornji tok rijeke Cetine te krška polja uz Cetinu (Hrvatačko, Paško i Vrličko).

Najposebnija dodjela glazbene nagrade Porin je iza nas, a statute koje su se dodjeljivale virtualno, dobitnicima su stigle u njihove ruke. Vanni, Gopcu i J.R. Augustu dostavljene su njihove nagrade i zatekli su ih, očekivano, u dobrom raspoloženju.

Netflix je objavio da će početi poništavati korisničke račune koji su bili neaktivni duži vremenski period.

LET 'S ROCK ĆE OBILJEŽITI POČETAK LJETA
- U vikend ulazimo s dobrim vijestima! Tvrđava sv. Mihovila 21. lipnja slavi Svjetski dan glazbe i pozdravlja ljeto! Ichabod, Ischariotzcky, J.R. August, Nipplepeople, Pocket Palma, Rolo i mnogi drugi vraćaju glazbu tamo gdje pripada, pred publiku – najavili su u petak iz Tvrđave kulture Šibenik.

Otkazano je osmo izdanje festivala ULTRA Europe, koje se trebalo održati od 10. do 12. srpnja 2020. na stadionu Park Mladeži u Splitu, zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19. Tako će se, prema najavama organizatora, osmo izdanje festivala održati od 9. do 11. srpnja 2021. godine.

Udruga Uzgon, KLFM i Prirodoslovni muzej iz Splita pozivaju vas na radijski dan tovara. Provedite ovu subotu, 23.5.na frekvencijama KLFM-a  ili, ukoliko se želite malo razmrdati uživo, u ZOO vrtu Split.

Međunarodni dan biološke raznolikosti 22. svibnja ove se godine obilježava pod sloganom "Naša rješenja su u prirodi" čime se naglašava važnost zajedničkog djelovanja u izgradnji budućnosti koja je u skladu s prirodom, a u Hrvatskoj se obilježava i Dan zaštite prirode.

RADIONICA SCENSKOG POKRETA OVAJ VIKEND U VIRITUALNOM SVIJETU
Kroz program ST Cirkus splitskog izvedbenog kolektiva ROOM 100 i u suradnji sa Savezom udruga Molekula u petak 22. svibnja u 21 sat održat će se stream kazališne cirkuske predstave pod nazivom Dijete od pijeska, Anje Ostojić. Dok će za vikend, odnosno u subotu i nedjelju, 23. i 24. svibnja od 17 sati do 18.15 sati biti dvodnevna radionica scenskog pokreta.

Joe Cocker, pjevač s nezaboravnim i prepoznatljivim hrapavim glasom, rođen je 20. svibnja 1944. godine u engleskom gradu Sheffieldu.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij