Pere Eranović i Ana Perković glume u videu za 'Težačku dušu'
Klapa Sv. Juraj HRM predstavlja novi spot za pjesmu 'Težačka duša' koju su snimili s legendarnim trogirskim slavujem Vinkom Cocom, a iznenadna bolest i smrt zaustavila ga je tada u konačnom izdanju ove pjesme. Sada, s vremenskim odmakom, uz blagoslov Vinkove supruge Janje, klapa je uvjerenja kako bi bila prava šteta ovu lijepu pjesmu, koja je ujedno i Vinkova posljednja snimka, ne pusti van svim ljudima koji su ga silno voljeli i poštovali.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovaj vikend označavaju nastupi mnogih estradnih zvijezda, Alen Hržica, Vanna, Maja Šuput, Edo Maajka...
Kod nas večeras u Bugsy-u bend Visoki Napon. Mnogi će ga znati po bivšem imenu Pink Panter i izvrsnom vokalu Sari, bivšoj natjecateljici emisije The Voice.

Nakon što "cure" zavedu korisnike, pošalju im link za skidanje aplikacije koja navodno omogućuje sigurniju i privatnu komunikaciju – tada počinju veliki problemi

Iako se kamera većinom koristi za snimanje fotografija i videozapisa, na tržištu su dostupne aplikacije koje iskorištavaju kameru za pretraživanja interneta, prijevode i rješavanje jednadžbi

NAJVEĆI HRVATSKI KLUB NA OTVORENOM 585 NAJAVLJUJE NOVU SEZONU
Svjetske DJ zvijezde Terry Francis i Mahmut Orhan na radost brojnih ljubitelja elektroničke, urbane glazbe nastupit će u Hrvatskoj. Jedan od najljepših klubova na otvorenom na Mediteranu, brački 585, prošle je godine pretvorio Bol na Braču u nezaobilaznu party destinaciju na našoj obali. Sezona 2018. počinje 9. srpnja uz Ultra Beach Party kao savršenom završnicom festivala Ultra Europe, a nastavit će ju nastupi vrhunskih svjetskih DJ zvijezda koje predvode Terry Francis i Mahmut Orhan.

Očekuje se da će umjetna inteligencija postati presudna u događajima jer će omogućiti sofisticiranije kibernetičke i fizičke napade na pojedince, skupine i institucije, upozorili su u srijedu stručnjaci.

Svijet je dobio prvi brod kojeg ne mogu potpoiti niti najveće oceanske oluje.
Thunder Child ime je vrlo brzog broda kojem je glavna odlika takva konstrukcija, da ga niti najveće oluje ne mogu potopiti. Naime, čak ako se taj brod i prevrne, on će se sam ispraviti.

Svakog zadnjeg vikenda u mjesecu, pa tako sve do ljeta, Komiža postaje trodnevni kulturni i edukativni centar koji će ugostiti brojne domaće umjetnike i pedagoge te svojim otočanima, djeci i odraslima, omogućiti pristup kontinuiranim kvalitetnim sadržajima. Ona se zove „SuPerKultura“ i njezino prvo izdanje dogodit će se u vikendu 23.-25.veljače.

Zagrebačka grupa Psihomodo Pop predstavila je novi singl »Ako želiš biti moja«. Nastavak je to priprema za njihov sljedeći studijski album najavljen prošlogodišnjim hitom »Sve će biti u redu«.

Razina mora će porasti između 0,7 i 1,2 metra u naredna dva stoljeća čak i ako vlade okončaju eru fosilnih goriva kao što je obećano Pariškim sporazumom o klimi, priopćili su u utorak znanstvenici.

NOVITET
Getty je 2016. godine tužio Google zbog izravnog prikaza fotografija u rezultatima pretraživanja
Ako redovito pretražujete fotografije preko Googlea, ovih ste dana možda primijetili neke promjene. Naime, Google iz svog servisa za pretraživanje slika izbacuje mogućnost otvaranja fotografija i skidanja izravno iz same tražilice. Umjesto toga korisnici sada moraju otvoriti stranicu na kojoj se fotografija nalazi.

STEM radionica u režiji splitskog Clan Gaming Esport Centra okupila je mnoštvo znatiželjnika. Umjesto odmora, kišnu nedjelju mnogi su iskoristili kako bi kroz zabavu i rad naučili nešto novo. Albert Gajšak, mladi karlovački genijalac i kreator globalno poznatog MAKERbuino koncepta, osobno je mentorirao sastavljanje svoje igraće konzole. Kao uvertiru radionici, upoznao je prisutne s počecima poslovnog pothvata te objasnio kako je u samo nekoliko tjedana pomoću crowdfunding kampanje prikupio 100 tisuća dolara i prodao gotovo dvije tisuće konzola.

ZVIJEZDE U CRNOM
Film »Tri plakata izvan grada« proglašen je najboljim filmom na ovogodišnjoj dodjeli britanskih filmskih nagrada BAFTA ali je njegovom režiseru Martinu McDonaghu izmakla nagrada za režiju koju je osvojio Guillermo Del Toro za film »Oblik vode«.

Splitska kantautorica Billie Joan domaću i regionalnu publiku zaintrigirala je prvim albumom »Barren Land« objavljenim prošle godine.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
A di... na čašu, dvi, tri u CB Koluri na već tradicionalni vinski petak. U Bugsy baru večeras odličan akustični trojac iz Splita pod imenom Little Sister.

Dobitnicima Porina za životno djelo statua će biti uručena na svečanoj dodjeli 23. ožujka u Splitu. Nagrada se dodjeljuje onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu. Ovogodišnji dobitnici su pijanistica Pavica Gvozdić, legenda glazbene scene Oliver Dragojević te autor i književnik Jakša Fiamengo.

Korisnik naručenu hranu plaća gotovinom dostavljaču pri preuzimanju narudžbe ili karticom na POS uređaju ukoliko restoran nudi i takvu uslugu plaćanja

Jedan vikend bio je dovoljan da se osjeti kako diše američka verzija čudesnih 24 sata Le Mansa, a dojam je, nekoliko dana kasnije, i više nego živopisan.
"Svatko tko dođe jednom u Daytonu uvijek se vrati", reći će simpatična 80-godišnjakinja volonterka iz press-centra.

Kad građane pitate što rade vatrogasci, odgovor je u većini slučajeva isti – gase vatru. Poneki sugovornik se sjeti intervencija kod poplava ili spašavanja mačke sa stabla. No vatrogasci, kad govorimo o operativnom dijelu posla, interveniraju pri nesrećama u prometu, uklanjanju posljedica nevremena, sudjeluju u svim vrstama spašavanja, potragama,  itd.  Zapravo, vatrogasci rade gotovo sve za što dobiju dojavu ili zamolbu građana.

IZABELA I DRUŠTVO IZ BENDA ZA ČISTU PETICU
Kaštelansko/splitska grupa Jukebox Live Band sinoć je u prepunom Music baru Versi održala promociju spota za pjesmu ”Balada”, njihov prvi singl u sedam godina dugoj karijeri. „Baladu“ je napisao bubnjar Danijel Ban, a prema kazivanju pjevača Jure Radosavčeva, par je godina spavala na dnu ladice i čekala pravi trenutak kako bi se predstavila javnosti.

PUTOVANJE DUGO PETNAEST GODINA
Zanimljiva priča dogodila se ovih dana u Trogiru kada se gitara koju je godinama tražio Željko Bebek, ponovo našla u njegovom vlasništvu. Zaslužan za ovu lijepu gestu je Čiovljanin Robert Rimac, zaljubljenik u gitare, fotografiju, informatiku i wind surfing. S Robijem sam popričao kako bi saznali detalje ove zanimljive priče o gitari.