U ORGANIZACIJI SPLITSKIH EKO UDRUGA
Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce poziva vas na bogati tjedni program javnih događanja organiziranih povodom Dana planeta Zemlje. U cilju informiranja, povezivanja i djelovanja osmišljene su posjete splitskom urbanom vrtu za najmlađe, natjecanja osnovnih i srednjih škola, Eko film festival te rasprodaja rabljene dječje opreme.

U srijedu i četvrtak od 9 do12 sati preko 400 djece iz 11 vrtića i jedne osnovne škole posjetit će urbani vrt Zelenpoje (Glagoljaška ulica, pored tvrđave Gripe). Edukatori i volonteri iz Udruge Sunce, Zelene Spirale i Permakulture Dalmacija upoznat će djecu s biljem u vrtu, naučiti ih osnovama održivog razvoja, kompostiranja, odvajanja otpada i vrtlarenja.

Četvrtak i petak popodne u kinoteci Zlatna vrata saznajte više o ekološkoj poljoprivredi, ogromnim potencijalima Hrvatske za obnovljivim izvorima energije, realnoj šteti klimatskih promjena i tajnovitom TTIP-u na 1. Eko film festivalu. Dokumentarni filmovi koji informiraju, ali i inspiriraju, potiču na razmišljanje i promjenu..

Četvrtak
17:30    Prekid/Disruption, 2014., 52 min, USA
18:30    TTIP – Opasne tajne, 2014., 45 min, DE

Petak
17:30    Obrisi održive budućnosti – energetika, 2015., 30 min, HR
18:15    Sjemenke permakulture, 2014., 90 min, NL

U petak u 11 sati u prostorijama Čistoće Split d.o.o. (Put Plokita 81) održat će svečana proslava dodjele nagrada razrednim projektima unutar natjecanja „Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2016.“. Učenike pobjedničkih projekata u 3 kategorije razveselit će besplatni Zeleni izlet u organizaciji Udruge Sunce.

Pravo šarenilo i veselje očekuje se na splitskoj Rivi u nedjelju u 10:30 h gdje će se u suradnji s Udrugom Roda već tradicionalno postaviti štandovi za rasprodaju rabljene dječje opreme, odjeće i igračaka. Darivanje, razmjena ili prodaja mogu se prijaviti do 22.04. na telefon Udruge Sunce 021/360 779 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Oni koji su u potrazi za starom-novom dječjom opremom – dovoljno je samo doći.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara