hren

O SUZBIJANJU GOVORA MRŽNJE, RAZVOJU TOLERANCIJE I MULTIKULTURALNOSTI TE BORBI PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA.
Info centar mladih Kaštela vas poziva na promociju priručnika za osobe koje rade s djecom i mladima i žele koristiti tehniku stripa u povećanju interesa mladih za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti, te borbe protiv nasilja nad ženama.

Promocija priručnika u izdanju Info zone održat će se u utorak 26. travnja 2016. u dvorcu Vitturi u 15 sati. Na predstavljanju će govoriti autori priručnika - akademski slikar i iskusni crtač stripova Ivan Svaguša te psihologinja Janina Jadrić Pavić.

Priručnik na početku nudi jednostavnije vježbe i zadatke, te se vremenski gradi znanje za iduća poglavlja pa za vođenje opisanih radionica nije potrebno prethodno iskustvo - ni polaznika, ni edukatora. Kroz priručnik je detaljno opisan koncept koji je Info zona prethodnih šest godina uspješno primjenjivala u području prevencije ovisnosti mladih. Koncept je grupa Pompidou Vijeća Europe, međuvladina organizacija za suradnju u borbi protiv zlouporabe i krijumčarenja droga, 2014. godine nagradila Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga u konkurenciji još 56 prijavljenih projekata. Isti koncept ovaj je put primijenjen za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama.

Priručnik je realiziran kroz projekt "Stripolerancija - metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa" koji je sa još samo dva projekta odabran za financiranje u jakoj konkurenciji projekata prijavljenih na natječaj u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij