hren

AKTIVNOSTI INFO CENTRA MLADIH
Nakon Šibenika, priručnik za osobe koje rade s mladima “Stripolerancija“, predstavljen je zainteresiranima ovog utorka u Kaštel Lukšiću, a predstavljanje je organizirao Info centar mladih Kaštela.

Priručnik su ovom prilikom predstavili njegovi autori, akademski slikar i crtač stripova Ivan Svaguša te psihologinja Janina Jadrić Pavić, koji su naglasili kako je priručnik namijenjen svima koji žele koristiti medij stripa u povećanju interesa mladih za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije, kao i borbe protiv nasilja nad ženama.

- Od vremena u kojem živimo i djelujemo ne možemo pobjeći, a osim toga, spomenute teme potrebno je konstantno provlačiti kroz odgoj i obrazovanje, s obzirom da institucionalno obrazovanje na njih ne skreće ni približno dovoljno pažnje. Informacija je sve više, podražaja je sve više, kao i očekivanja, a stil života suvremenog čovjeka sve je ubrzaniji pa se tako stvaraju I nove potrebe i sve ih je više. U suvremenom društvu treba djelovati kako bi smo mogli komunicirati na jasniji način, razumljiv publici kojom se obraćamo. Iz tog razloga, kao i jer se obraćamo primarno mladima, ali ne nužno, kao medij komunikacije i istraživanja odabrali smo strip - kaže se, između ostalog, u uvodu priručnika.

Izdavač priručnika je Info zona, a dio je projekta Stripolerancija - metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa, kroz koji se odvijala radionica stripa, izložba radova i izrada promotivnih materijala. U priručniku je opisan koncept koji je Info zona prethodnih šest godina uspješno primjenjivala u području prevencije ovisnosti mladih.

Priručnik će u narednim danima biti predstavljen i u Splitu te Dubrovniku.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij