hren
 

PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU - KVALIFIKACIJA ZA ZLATNI ĆEVAP
Roštiljanje s najljepšim pogledom na svijetu zasigurno je ono na zadarskoj Rivi koje se jednom godišnje održava u sklopu kvalifikacija za Zlatni ćevap. Upravo se ovdje, između Foruma i Morskih orgulja, uz šum mora i jedinstveno plavetnilo Jadrana, u subotu oko podneva okupilo pet ekipa iz različitih dijelova Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.

Pajdaši Ivice Vuralije iz Benkovca, Gušti Zagore Ivice Šege-Leke iz Kaštela, zadarski Tim Pajdo Jakova Gospića, 4 duje u briškuli Dražena Botice iz Gornjeg Karina i domaći Berekini Mladena Šarea od jutra su bili odlično raspoloženi. Više timskoj, nego konkurentskoj atmosferi pridonijela je i odlična živa svirka Syntethica banda, stoga ne čudi da se uz sunce i slasne svježe pripremljene PIK delicije koje su se prodavale po promotivnim cijenama vrlo brzo mnogo Zadrana i njihovih gostiju pridružilo natjecanju. Dok su se vrijedni Dalmatinci nadmetali u pripremi mesa sa žara, publika se okušala u OlimPIKijadi, utrci s pladnjevima, nošenju i slaganju kašeta te brojnim drugim zabavnim igrama, a najspretniji su osvojili i vrijedne nagrade.

 U borbi vilicu o vilicu na kraju su slavili Gušti Zagore iz Kaštela, koje je voditelj Frano Ridjan proglasio i najveselijim timom natjecanja. Upravo njemu kulinarski majstori iz Kaštela otkrili su da je tajna uspjeha u detaljnoj pripremi koja uključuje i posebni odabir drva za potpalu, a gastro sud kojim je predsjedao Dario Lide, iz tima Majstor kuhar Branka Ognjenovića, složio se s njim, što je i pokazala prednost od čak 19 bodova ispred drugoplasirane ekipe Pajdo koja je pak imala 5 bodova više od Berekina koji su završili na trećem mjestu.

Da li će im to biti dovoljno da budu najbolji i na nacionalnoj razini pokazat će finale u Zagrebu 18. lipnja, na kojem će Ivica Šego-Leko i njegovi dečki odmjeriti svoje kulinarske vještine s ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja.

Foto: Dino Stanin/Pixsell


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_3163)

  Svaka cast ekipi najbolji ste pobjeda je vasa i na zavrsnici 18 !

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5181)

  sve su to pijuni korporacijskih konglomerata

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4333)

  Imaju vrimena....nerad....Grbeša mutikaša

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7940)

  Mater ti je mutikasa

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij