hren
 

Organizatori prvi put u Hrvatsku dovode kantautora Devendru Banharta koji je već 10­ak godina ima kultni status među poklonicima isčašenog folka, a u Primošten dolazi i Peter Hook 

SuperUho Festival jedna od uvjerljivo ponajboljih domaćih festivala alternativne glazbe preselio se se ovog ljeta iz Šibeinka u Primošten. Treće izdanje održati će od 1. do 3. kolovoza zahvaljujući gradonačelniku Stipi Petrini i sponzorstvu Iskona koji je osigurao i besplatan prijevoz do Primoštena za posjetitelje Motovunskog festivala.

Koncerti će upriličiti pokraj bivšeg hotela Marina Lučica, a na dvije festivalske pozornice nastupiti će 16 izvođača, te tri DJ­a na after partyju u primoštenskom klubu Aurora.

Tim organizatora Magte Škugora po prvi put u Hrvatsku dovodi kantautora Devendru Banharta koji je već 10­-ak godina ima kultni status među poklonicima isčašenog folka, a u Primošten dolazi i Peter Hook, bivši basist Joy Divisiona i New Ordera, sa svojim bendom The Light.

Između ostalih tu su i kultni alt­rockeri iz Seattlea Mudhoney koji su uz Soundgarden i Nirvanu smatraju rodonačelnicima grungea, te iznimni Mark Lanegan, nekad pjevač Screamning Treesa i član Queens of the stone age. Ljubitelje jazza i space rocka uveseliti će virtuozni Shobaleader One, projekt poznatog elektronskog britanskog glazbenika Squarepushera.

Od drugih izvođača tu su raper Saul Williams, frenetični američki Lightning Bolt, Žen, Franz Kafka Ensemble,Pips, Chips & Videoclips, Damir Avdić, It's Everyone Else, Baden-Baden, Side Project, Magul i Close Distance. ­

Svaki dan nakon završetka glavnog festivalskog programa, oko 1 sat iza ponoći u suradnji s DORF Festivalom kraj glavnog festivalskog stagea bit će prikazan jedan dokumentarni film čija je tematika bliska našim izvođačima kojeg posjetitelji mogu pogledati, ili mogu nastaviti druženje u klubu Aurora, 15 minuta hoda od lokacije festivala. Za after party prvog festivalskog dana je zadužen DJ Per Le Cler, dok će trećeg dana veliki završni after party voditi Chris Ducenfield i naš Borovich – poručili su iz SupeUha.

Pretprodajna cijena festivalskih ulaznica je 250 kuna, dnevnih 150 kuna i kamp ulaznica 150 kuna. Na dan festivala festivalska ulaznica će koštati 290 kuna, dnevna 170 kuna, a kamp cijena je 150 kuna.

Izvor: 24sata.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_4631)

    + dobra craft piva po normalnim cijenama

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara