DVIJE VEČERI ROCKA, PUNKA, FUNKA...
Udruga Trokut Mladih Kaštela i ove godine organizira glazbeni festival pod nazivom Kaštelanske Rock Večeri, koji će se održati ovog petka i subote od 12. do 13. kolovoza u Kaštel Lukšiću.

Festival su pokrenuli prije šest godina kako bi se mladim, neafirmiranim autorskim bendovima pružila prilika da nastupe pred mnogobrojnom publikom te predstave svoj rad, ali i da zasviraju s nekim od vodećih imena naše glazbene scene.
Do sada su na ovom festivalu nastupili autorski bendov iz cijele države, a od većih imena na kaštelanskim rock večerima nastupili su Elemental, Pero Defformero, L'Kok, Brkovi, Postolar Tripper, Manntra,Ti Ritu Piri Pip.

Ove godine nastupit će bendovi iz Kaštela i Splita, ali i iz Zadra, Rijeke, Čakovca, Zagreba i Sinja.

Prva večer, u petak, posvećena je akustičnoj glazbi, a nastupit će Triggers, bend iz Zadra u čijem su autorskom opusu pjesme različitih žanrova, od laganih rock balada preko funka, bluesa pa sve do žestokih rock rifova na granici s punkom.
Isto tako, na pozornicu će se popeti i Merkur, bend iz Kaštela, koji su svoj zvuk okarakterizirali kao rekreativni rock te Sara Renar, kantautorica iz Zagreba koja izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju. Njene pjesme doživjele su aranžmane rock sastava, blues akustike, trip hopa, brojne elektronske remixeve te čak i jazza. Godine 2015. osvojila je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu.


KRV 2015

Tijekom druge, električne večeri u subotu, publika će moći poslušati  bend iz Splita, Dead Bubble Thing, četvero istomišljenika s različitim glazbenim ukusima, koji su lani ušli u jednu garažu i nakon dvosatne buke rodilo se nešto što plijeni pozornost publike i kritičara.
U subotu će nastupiti i Orka, još jedan bend nastao prošle godine, ali ovoga puta u Kaštelima. Uz nastupe ovog ljeta, spremaju se i za skorašnji ulazak u studio.
Tročlani alternative rock bend iz Čakovca, Media Stres, u Kaštela će donijeti pjesme u kojima se osjeća utjecaj post-punka, post-grungea i progressive rocka, a alternativni rock bend Sillycons iz Rijeke nešto teži zvuk kroz autorske pjesme na engleskom jeziku.
M.O.R.T., punk-blues band iz Sinja ne treba posebno predstavljati. Prije dvije godine već su nastupili na Kaštelanskim rock večerima, a od tada su samo nizali hitove i nastupe diljem regije. Poznati su po svojim živim i energičnim nastupima kao i po svojim pjesmama žestokog zvuka i prepoznatljivih tekstova.

Ulaz na K.R.V. je za sve posjetitelje besplatan.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_5164)

  Di će bit u Lukšiću ?

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_4215)

  valjda

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_9548)

  Kraj porata ;)

  oko 11 mjeseci prije
 • tax conntt (Gost_7101)

  Roko i ćićiBela :)

  oko 11 mjeseci prije
 • roko i ćićiBela (Gost_7101)

  tax conntt :p

  oko 11 mjeseci prije
 • ja (Gost_8731)

  iman 51 godinu i volin rock. smin li i ja doć ili je to samo za "mlade"? (sa ovakvin naslovima i tekstovima postajete gori čak i od organizatora istinite legende)

  oko 11 mjeseci prije
 • TTax cconTT (Gost_7101)

  ćićiBela i rOko :p

  oko 11 mjeseci prije
 • 2310 (Gost_1823)

  Što znači ovaj znak -šaka, i dva prsta u "rogu"?

  oko 11 mjeseci prije
 • 1823 (Gost_7101)

  1823 da bi znak bija potpun fali mu šipak ;)

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_7004)

  Ulaz na K.R.V. je za sve posjetitelje besplatan.

  Napokon!

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_3122)

  Odgovara: # 400064

  so otin javle prizivaju i unda sotona uđe u ove mlade i njiov život je gotov dok ne krenu u crikvu,meisusovo pomozi in bože.

  oko 11 mjeseci prije
 • o"Telo* (Gost_7101)

  "Da bi znak bija potpun fali mu šipak" ;)

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_2229)

  Bogu petavat roge??Kako vas nije sram??Šta ih ne petajete svom idolu Đavlu?Neka vas sve odnese i ne vrati!

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_5214)

  Rock je jučer...
  danas možete čuti drugu glazbu.

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_4186)

  sve su to orjunaši i sotonisti

  oko 11 mjeseci prije
 • (Gost_1171)

  Sasiklo je nerodnu maslinu/ pustilo joj draču na tapinu/ Potirala tapina pri tleju mladice/ sve joj jalove vodopijke i ohole divljakice/ Trudne ruke ploda po njin traže/ al slušaju Rič prisvetu di in glasno kaže/ Pusti grane i ovo lito neka restu, Ljubljeni bi tako na tvom mjestu!/ Čekaj stoga, dobri sine, baštinit ćeš od starine/ Nevrimena proć će vijekom mnoga/ Pod nebesin silnin proslavit će jidre grane milosrdnog svima Boga!

  oko 11 mjeseci prije
 • Bob Rock (Gost_8195)

  Odgovara: # 400049

  Imam 6 banki i volim rock. Smijem li doći?

  oko 11 mjeseci prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara