Kula Kamerlengo odzvanjati će slijedeće tri večeri uz zvuke najboljeg što underground techno može ponuditi ovoga trenutka. Nakon što su festival prepoznali vodeći svjetski magazini poput Forbesa, Spacesa i Puls Radioa interes stranih gostiju raste iz dana u dan tako da se na ovom izdanju festivala oćekuje do 40 % stranih posjetitelja koji su kupovali ulaznice od Norveške do Australije.

Headliner prve večeri je genijalni Jeff Mills, u Detroitu poznatiji kao Wizard, zbog specifičnog načina miksanja i slaganja glazbe. Umjetnik je to  kojega je teško svrstati u neku kategoriju. Osim što je jedan od najboljih svjetskih dja još od sredine '80.ih prošlog stoljeća, Mills je i nevjerojatno talentiran autor i konceptualni umjetnik. Rezidentni je artist u pariškom muzeju Louvre, započeo je trend suradnje techno umjetnika s klasičnim orkestrima te nastupa sa simfonijskim orkestrima širom svijeta, surađivao je s japasnkim astronautom, dizajnirao ritam mašinu, ima jazz projekt u Japanu, radi filmsku glazbu i upravo snima svoj novi album u Abbey Road, studiju legendarnih Beatlesa. Jean Michelle Jarre je nedavno objavio suradnju s Millsom.

Eminem mu je posvetio pjesmu Graudghog Day u kojoj veliča Wizarda rječima:“I say it to this day, if you ain’t listened to The Wizard, you ain’t have a fuckin’ clue what you missing.” Word. 

I da, francusko ministarstvo kulture proglasilo ga je vitezom zbog iznimnog doprinosa glazbenoj umjetnosti.
Vrijeme će pokazati da će Mills biti svrstam među najveće glazbenike u povijesti.

Uz njega večeras će nastupiti i najpoznatiji hrvatski techno umjetnik Petar Dundov koji će nastupiti uživo. Prije njega live set će izvesti  u svijetu sve popularniji Forest People. Dj poproru će im dati splitski Jock, šibenski Edy C i berlinski Marion Cobretti.

U tri večeri festivala i na službenim after partijima nastupit će više od 30 izvođača

Festival kreće večeras u 21.00 i traje do 5.45 svaku večer.
Blagajna otvara u 20.00

Beach afteri u Bamboochi u Segetu (ispod apartmana Medena) počinju svako jutro festivala od 5.30 i traju do podne. Brodovi voze od kule do plaže.

Ulaznice se mog kupiti online na www.ticketshop.hr i u svim njihovim fizičkim poslovnicama http://www.ticketshop.hr/hr/prodajna-mjesta
U Trogiru: Turistička zajednica Trogir, Trogir Travel agencija
Kaštel Stari: Castellum Travel
Split: Atlas, Dancing Bear, Croatia Records, Smokvina Travel, CroFan Shop


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara