ŠESTO IZDANJE KAŠTELANSKIH ROCK VEČERI
Po šesti put, sinoć su na plaži u Kaštel Lukšiću u organizaciji volonterske udruge Trokut Mladih Kaštela, otvorene Kaštelanske Rock Večeri. Jučer je bio međunarodni dan mladih, a sam koncept ovog festivala krenuo je od ideje da se održi upravo oko tog dana, rekla nam je Antonija Glaurdić iz udruge, koja se također nada da će posjećenost biti na nivou posljednjih godina.

Začetnik i voditelj udruge Ivan Tadin Amer za prvu večer odabrao je tri sjajna izvođača. Prvi su probili led Triggersi iz Zadra, bend koji u svom repertoaru ima pjesme različitih žanrova, od laganih rock balada, funka, bluesa do žestokih rock rifova koje smo sinoć mogli čuti. Svima već poznati bend Merkur iz Kaštela čiji su se članovi mijenjali posljednjih godina, i koji su svoj zvuk okarakterizirali kao kreativnu rock glazbu nastupio je sredinom večeri.

Ipak većina posjetitelja s nestrpljenjem je dočekala nastup (kant) autorice iz Zagreba Sare Renar čija glazba izmiče strogom žanrovskom opredjeljenju, i koja je 2015 godine osvojila Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Svoj prvi debitantski album „Djeca“ izdala je 2013 godine, a hitove s tog i drugog albuma „Jesen“ sinoć je otpjevala prkoseći buri koja je pomalo stvarala probleme svim izvođačima.

Ova akustična večer uvertira je malo življoj suboti, i zato organizatori pozivaju sve ljubitelje rocka, metala, pa pomalo i bluesa da se i večeras pridruže na drugoj „električnoj“ večeri, na istom mjestu u isto vrijeme, nadajući se boljem vremenu nego sinoć.

Foto: TMK


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara