hren

Pisati o sebi čudan je posao… Ali u projektu poput ovog pisac mora obećati jednu stvar: pokazat će čitatelju način na koji razmišlja. Na ovim stranicama pokušao sam to učiniti, tako piše Bruce Springsteen u autobiografiji Born to Run, čije će hrvatsko izdanje biti objavljeno 27. rujna, u isto vrijeme kad i englesko izdanje. Jednu od najiščekivanijih knjiga godine objavit će Profil.

Godine 2009. Bruce Springsteen i E Street Band nastupili su u poluvremenu Super Bowla. Iskustvo je bilo toliko uzbudljivo da je Bruce odlučio pisati o tome. Tako je začeta ova izuzetna autobiografija. Tijekom proteklih sedam godina Bruce Springsteen posvetio se pisanju priče svog života donoseći istu onu iskrenost, humor i originalnost koju poznajemo iz njegovih pjesmama.

Opisuje odrastanje katolika u Freeholdu, u New Jerseyju, odrastanje između poezije, opasnosti i mraka koje su hranili njegovu maštu vodeći do, kako sam ističe, velikog praska – prvog nastupa Elvisa Presleyja u emisiji Eda Sullivana.

Živo se prisjeća neumorne vožnje da postane glazbenik, ranih dana kao kralja barskih bendova u Asbury Parku i uspona E Street Banda.

Razoružavajućom iskrenošću prvi put opisuje i priču o osobnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove i pokazuje nam zašto pjesma Born to Run otkriva više nego što smo ranije znali.

Born to Run bit će otkriće svima koji su ikada uživali u Bruceu Springsteenu, no ova je knjiga puno više od memoara legendarne rock-zvijezde. Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock ‘n’ rolla. Rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha. Poput brojnih njegovih pjesama (Thunder Road, Badlands, Darkness on the Edge of Town, The River, Born in the USA, The Rising i The Ghost of Tom Joad – navedimo samo neke) autobiografija Brucea Springsteena napisana je liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu.

Born to Run, hrvatski prijevod autobiografije Brucea Springsteena, bit će objavljen 27. rujna usporedo s engleskim izdanjem. Autobiografiju velikog glazbenika na hrvatski su jezik preveli Lada Furlan Zaborac i Dražen Čulić.

Izvor : Rif Magazin


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij