U drugoj ovosezonskoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 13. listopada, s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26/II) voditeljica Patricija Vodopija ugostit će putopjesnikinju Maju Klarić, koja će prije svega predstaviti svoju najnoviju knjigu „Vrijeme badema“, u kojoj je zapisala dojmove s 880 km dugog putovanja na ruti Camino de Santiago.

U četveročlanoj skupini Maja je krajem 2010. godine prehodala to poznato hodočašće koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji, nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskoga oceana. Putopis „Vrijeme badema“ prva je Majina knjiga u prozi, nakon tri zbirke putopisnih pjesama: „Život u ruksaku“ koja prepričava njezina europska putovanja, „Quinta Pitanga“ koja je nastala tijekom rezidencijalnog boravka u Brazilu te „Nedovršeno stvaranje“ koje je napisala tijekom putovanja po Peruu, Boliviji, Argentini, Čileu i Ekvadoru.

Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće. Kako i sama u knjizi kaže: „Ono što mene trenutačno zanima su intimne refleksije o putu i suputnicima, neuobičajene i neočekivane stvari, pustolovine koje će zasigurno zadesiti svakog od nas, a ponajviše priroda...“ Ovaj prozno-poetski putopis nastoji dočarati samo iskustvo Camina kao i dugog pješačenja općenito, namjerno izbjegavajući dugačke opise i nabrajanje faktičkih pojedinosti.

Osim o novoj knjizi s gošćom ćemo porazgovarati i o njezinoj poeziji nadahnutoj putovanjima, a prikazat ćemo i niz zanimljivih fotografija nastalih na njezinim putovanjima. Publika će imati priliku sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj će moći osvojiti Majinu najnoviju knjigu i slušati glazbu po njezinu izboru u nastavku večeri.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara