hren
 

NAJVEĆA studentska menza u Splitu Restoran Kampus, otvorena prije dva tjedna, svakog dana ugosti dvije i pol tisuće studenata i posluži tri tisuće obroka. Osoblje se još uhodava, ali problema nema, doznajemo od voditelja restorana Ante Kovačevića.

"Studenti su dobro primili novu menzu, brojke sve govore. Njima je najvažnija brzina. Ima redova, ali su dvije linije pa ide brže, imamo 320 sjedaćih mjesta pa nije problem naći slobodno mjesto", kaže Kovačević.

Oko podneva već se stvorila prilična gužva. Par stotina studenata požurilo je na ručak. U dva reda ima ih po tridesetak. Svi su mirni, tihi i pristojni. Strpljivo čekaju u redu da plate obrok i konačno sjednu za stol. Nema žurbe, vike i nervoze. 

U kužini je u to doba radno vrijeme već gotovo pa završilo. Što se skuhalo, skuhalo se. Još se nešto sitno prži, ali većina posla i pripremanja obroka je gotova.

Najomiljenija - piletina

Splitski studenti hrane se po istim cijenama kao i drugdje u Hrvatskoj, a i meni je jednak.

"Cijene su identične. Meni je napravljen na razini cijele Hrvatske. Ponuda je svugdje ista. Pojedini centri preferiraju određena jela ovisno o podneblju. U nas je uvijek aktualna pašticada s njokima, petkom je dosta ribe, odresci od tune, pastrve, škarpine. Današnji studenti jedu najviše piletine, punjene pileće odreske, piletinu na žaru, više brzu hranu, kao pomfrit. Koliko god mi htjeli da jedu zdravo, oni jedu što vole", kaže Kovačević.

Na ulaznim vratima istaknuta je ponuda dana. "Vegetarijanski meni? Šta je to?", stao je u čudu jedan student. Eto, mlad čovjek svaki dan dozna nešto novo.

Ekonomska cijena 45 kuna

U restoranu se mogu hraniti i oni koji nisu studenti, no njih će obrok doći skuplje.

"Imamo i dio u kojem pružamo uslugu za ekonomsku cijenu, ručak je 45 kuna. Cijena ručka bez iksice je nešto preko 22 kune, a sa iksicom šest i pol kuna. Tu je subvencija od 71 posto. U ponudi imamo dva mesna i jedan vegetarijanski meni. Meni je uvijek šest i pol kuna. Imamo u ponudi i jela koja nisu u meniju. Nešto je skuplje, porcija mesa van menija dođe tri do četiri kune na iksicu", kaže Kovačević.

Sve splitske menze pripremaju jela

Split inače ima niz studentskih menzi, u kampusu su još menze na Ekonomskom i Građevinskom fakultetu te FESB-u. Služi se ručak, a večera je u velikoj menzi. Van kampusa, studenti jedu i u centru grada u Indexu, a postoji i menza na Medicinskom fakultetu.

Rektor Šime Anđelinović kazao nam je da razmišljaju o racionalizaciji, odnosno, da se jela pripremaju na jednom mjestu.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij