hren
 

Za održavanje sinoćnjeg plesno-glazbenog spektakla u splitskom HNK povoda je bilo nekoliko - obilježavanje 10 godina uspješnog rada plesne škole „Talent studio M“, sakupljanje sredstava za Klub žena liječenih na dojci Split te zajednički koncert J. Houdeka i N. Kraljić, a sve to u organizaciji samo jedne osobe - Marine Đurović Ćelić.

Večer je započela presjekom najljepših koreografija plesne škole koje je predvodila Marinina dugogodišnja suradnica i glavna trenerica Tiha Bogdanović. Najveće simpatije publike dobile su najmlađe polaznice koje su svojim prvim javnim nastupom i otvorile večer, a publika je imala prilike vidjeti i koreografiju „Cuba“ s kojom je „Talent studio M“ prije par godina osvojio prvu nagradu na „World Dance Master“ natjecanju u Poreču.

Nakon polusatnog plesnog programa uslijedio je koncert za pamćenje. Za dva sata čiste umjetnosti bila su dovoljna dva glasa i dva instrumenta. Jacques Houdek i Nina Kraljić u pratnji klavira i gitare oduševili su publiku u prepunom kazalištu, opravdavši još jednom titulu najljepših glasova Hrvatske.
Koncert su započeli zajedničkom izvedbom pjesme Hallelujah, nedavno preminulog Leonarda Cohena, nakon čega je uslijedio solo set Nine Kraljić u pratnji gitare. Izmjenjivale su se Ninine pjesme i najpopularniji 'coveri', izvedbe po kojima je pamtimo iz popularnog showa „Voice“ među kojima je najdulji pljesak izazvala njena interpretacija pjesme „Zajdi, Zajdi“. Koncert je nastavljen solo setom Jacquesa Houdeka s kojim je i publika zapjevala na sav glas pjesmu „Moj Galebe“, a vrhunac večeri dogodio se kada je na pozornicu pozvao i Marinu Đurović Ćelić, njegovu najbolju prijateljicu i 'vocal coach-a' u njegovom timu televizijske emisije „Voice“, da bi zajedno otpjevali Bocellievu „Vivo per lei“. Koncert je trajao nešto duže od sat vremena, a završio je nizom popularnih stranih hitova u zajedničkoj izvedbi Jacquesa Houdeka i Nine Kraljić.

Obilježavanje 10 godina „Talent studia M“ i koncert Jacquesa i Nine bili su prilika i da se aktualizira tema karcinoma dojke te je preko 20.000 kuna prihoda od ulaznica od sinoćnjeg koncerta namijenjeno Klubu žena liječenih na dojci Split, a u svom pozdravnom govoru Gradonačelnik Ivo Baldasar u ime pokrovitelja Grada Splita obećao dodatno podržati akciju donacijom Klubu. Sakupljena sredstva bit će utrošena na otplatu mobilnog ultrazvučnog aparata, primarnog instrumenta za prevenciju karcinom dojke.

Održavanje sinoćnjeg događaja prepunog glazbe, prijateljstva, mladosti, ljubavi i suza radosnica osim pokrovitelja Grada Splita, omogućili su i sponzor Zagrebačka banka te zlatni sponzor City Centar One Split.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij