JAMAJKA DREAM I PENDREKMAN
Najnovije autorske predstave Kazališta BESA konačno s Visa dolaze na kopno. Tijekom siječnja splitska i solinska publika moći će pogledati „JaMajka Dream.“ Ane Paške i „Pendrekmena“ Cvetina Aničića i Ivana Lukića, te uživati u vrlo specifičnom vizualnom i estetski pomaknutom kazališnom izričaju specifičnom za ovo jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj.

„JaMajka Dream.“ je autorski projekt Ane Paške koji se sastoji od knjige i predstave istoimenog naziva. Podnaslov knjige je ilustrirani rukopis o majčinstvu, a predstave kazališni zvukopis o majčinstvu. Predstava o majčinstvu govori iz perspektive svega onoga što je ispod i iznad svakodnevnice, onih, vrlo često, neizgovorenih misli, riječi i osjećaja koje majka u svojoj tišini usmjerava i poklanja svom djetetu, riječi koje su poezija, misli koje su glazba, emocije koje su izvedba. To je majčinstvo koje je želja. Majčinstvo koje je ostvarena vizija. Majčinstvo koje je kreacija. Majčinstvo koje je molitva.

Ono što u knjizi predstavlja crtež, u predstavi je zvuk, glazba i scenski pokret. Predstava ne prepričava i ne tumači, ona nudi bljeskove različitih emotivnih stanja i odnosa prema majčinstvu kroz scensku igru, nastalu kao rezultat sedam mjeseci istraživanja i kreiranja specifičnog zvukopisa koji je postao jezik predstave. Izvedba je planirana u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u subotu 14.1. u 20h, a ulaznice se mogu nabaviti na dan predstave u Teatrinu.

Otkad se premijerno razotkrio javnosti,  Pendrekmen, ingeniozni policajac, posljednijh je šest mjeseci istragu provodio u Srbiji, BiH, istočnoj Slavoniji te na dalmatinskim otocima. Prepune dvorane u Kiseljaku, Vitezu, Belišću, Hvaru... samo su potvrda kvalitete ove urnebesne komedije.

Autorski projekt dvojice genijalaca, Ivana Lukića i Cvetina Aničića u potpunosti je uspio... Stvoren je PENDREKMEN, lik policajca-klauna koji zna sve. On je nenadmašan u sprječavanju terorizma,  kriminala, korupcije... Njegove metode upotpunjene kulturom, uspravnim držanjem te životnom školom koju je prošao samo mu pomažu da u svakom građaninu vidi grešnika o zakon. PENDREKMEN će splitsku istragu provesti u Domu HV u Lori 21.1. u 19.30, a ulaznice se mogu osigurati na vrijeme putem www.croatia-tickets.hrili rezervirati putem www.facebook.com/pendrekmente na telefon 095-568-3846.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_6757)

    nikad gora predstava. ljudi su u Lori izlazili s predstave. prevaraaaaaa !

    oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara