U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje je na programu u četvrtak, 2. ožujka s početkom u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II), gostuju splitski pjesnici Siniša Kekez i Hrvoje Marko Peruzović.

Siniša Kekez prošle je godine objavio prvu pjesničku zbirku „Splita mi je puna kita“, koja je naišla na velik medijski odjek i zanimanje čitatelja, a Hrvoje Marko Peruzović prvi je dobitnik književne nagrade „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama i prva bi mu zbirka, pod uredničkom palicom Krune Lokotara, trebala uskoro ugledati svjetlo dana.

Voditeljica Bookvice Patricija Vodopija razgovarat će s dvojicom pjesnika o splitskoj pjesničkoj platformi Rječilište, koja je obojici bila odskočna daska za javno poetsko djelovanje, o temama koje ih privlače i nadahnjuju, o pjesničkom izrazu kao intimnom i/ili javnom činu, o elitizmu i zanemarenosti, hrabrosti i odustajanju, jeziku i igri, ulozi pjesnika i položaju pjesništva u današnjem društvu te srodnim temama.

Kao i uvijek u Bookvici, publiku očekuju darovi, a u nastavku večeri slušat će se glazba po izboru gostujućih autora.


KOMENTARI: