VEČERAS DODJELA HRVATSKE GLAZBENE NAGRADE
Večeras ćemo na središnjoj dodjeli Glazbene nagrade Porin po 24. put doznati tko su vlasnici najboljih glazbenih izdanja prethodne godine. U splitskoj Spaladium areni od 20:05 na HTV1 počinje izravni prijenos dodjele.

Ovogodišnje izdanje Porina želi pokazati kreativnu živost domaće glazbene scene i sad i nekad. Na raskošnoj pozornici Spaladium Arene tako će nastupiti: Oliver, Gibonni, Nina Badrić, Jelena Rozga, Let 3, Jacques Houdek i Tamburaški orkestar Krunoslava Dražića, Damir Kedžo i Zsa Zsa, Detour, Mia Dimšić, Antonela Doko, Zrinka Posavec, Singrlice, instrumentalni All Star Band (Bow vs Plectrum, Igor Geržina, Elvis Stanić, Šimun Matišić, Miro Kadoić, Vedran Ružić, Joe Kaplowitz i Branimir Gazdik) te Gradski zbor Brodosplit.

Dodjelu nagrade će voditi dvojac Iva Šulentić i Ivan Vukušić.a uz njih će se kao najavljivači pobjednika izredati mnoga poznata lica.

Svi će izvođači nastupiti na spektakularnoj sceni koja vizualnim dojmom nadmašuje sve prethodne porinovske pozornice. Redatelj Porina je kazališni i filmski redatelj Mario Kovač, a za scenografiju je zaslužan Miroslav Hrg. U Spaladium Areni pripremljena je kružna pozornica veličine 500 četvornih metara, koja se sastoji od centralnog stagea, tzv. pop stagea, gdje će nastupati solisti, zatim od rock bine od stotinjak četvornih metara, te lijeve bine na kojoj će biti orkestar. U sredini se nalazi pista u obliku stiliziranog nosača gramofonske igle koja vodi do centralne kružne pozicije na kojoj će se dobitnicima uručivati statue Porina. Isto tako, na pozornici je oko 400 “kvadrata” LED ekrana te do 400 rasvjetnih tijela. Zbog veličanstvene scenografije Porin je zamišljen kao zabavno događanje gdje će se zajednički dobro provesti i publika i glazbenici.


KOMENTARI: